https://images.ctfassets.net/uhppcne606gg/2unlWqALFBoTEVPWt2mXOF/0e19b456d495013c630b14fc040e242b/Ergonomie-op-de-werkvloer-hoofding.jpg

Ergonomie op de werkvloer

Ergonomie op de werkvloer is een topic dat steeds sterker leeft, zowel bij werkgevers als bij werknemers. En dat is niet verwonderlijk, want ongemerkt kan er ergonomisch gezien van alles misgaan op de werkplek, soms met ernstige gevolgen. Zo heeft bijna de helft van de werknemers last van fysieke klachten op de werkplek zoals rugpijn, en gaat het aantal langdurig afwezigen in stijgende lijn. Benieuwd hoe het met jouw kennis over ergonomie gesteld is? Spijker je kennis over het onderwerp bij door deze pagina aandachtig te lezen!

Ontdek hier alle blogartikels over « Ergonomie op de werkvloer »

Wat is ergonomie?

Het belang van ergonomie op het werk

Ergonomie op kantoor

Wat er allemaal komt kijken bij ergonomie op kantoor? We zetten alle aandachtspunten op een rij, net als de hulpmiddelen die je nodig hebt. Volg even mee …


Ergonomie in het magazijn

Werken in een magazijn is fysiek veeleisend werk, maar daar hoeft je lichaam niet onder te lijden! Tenminste: als er voldoende aandacht naar ergonomie gaat … Lees hier waarop je moet letten.


Ergonomie op de werkplaats

Over ergonomie op de werkplaats bestaan nogal wat misverstanden. Wist je bijvoorbeeld dat continu staand werken al even slecht is voor het lichaam als zittend werken? Afwisselend zittend en staand werken geniet daarom de voorkeur. Bovendien hebben belastende taken op de werkplaats vaak te maken met repetitieve bewegingen, en met de noodzaak om specifieke apparatuur en gereedschappen te hanteren. Die eigenschappen onderstrepen nog het belang van ergonomie op de werkplaats.


Nog vragen over ergonomie op kantoor, in het magazijn of op de werkplek? Onze helpdeskmedewerkers staan je met veel plezier te woord. Wil je meteen aan de slag gaan? Neem dan gerust een kijkje tussen onze producten die het ergonomisch werken vergemakkelijken!