5 tips bij het gebruik van een kruiwagen

Ergonomie op de werkvloer

Bij het gebruik van een kruiwagen komt meer kijken dan je in eerste instantie zou denken. Wat dacht je van een ergonomische werkhouding? En het onderhoud van de kruiwagen? We zetten in deze blog 5 handige tips voor je op een rijtje.

Tip #1: Fysieke belasting

Elke kruiwagen heeft een maximaal draagvermogen. En dat is niet voor niets: een kruiwagen zorgt voor een flinke fysieke belasting. Het gewicht van de lading speelt hierbij een belangrijke rol. Let dus niet alleen op het maximale draagvermogen, maar ook op welke lading je zelf mag tillen.

Tip #2: Ergonomische werkhouding

De juiste werkhouding is bij het optillen van de kruiwagen erg belangrijk. Wanneer je dit met een gebogen rug doet, bestaat er de kans op overbelasting van de nek en de schouders. Om dit te voorkomen moet je de kruiwagen vanuit de benen tillen, dit ontlast de onderrug. Til de kruiwagen met de schouders naar achteren en zorg dat je hoofd rechtop blijft. Om ergonomisch werken te stimuleren zijn er daarnaast kruiwagens met lange handgrepen, handvaten met ribbels of knokkelbescherming.

Tip #3: Opbergen van de kruiwagen

Denk ook goed na waar je de kruiwagen gaat opslaan. Wanneer je de kruiwagen buiten in weer en wind laat staan, is de kans op roest (bij een metalen uitvoering) al snel een stuk groter. Om het meeste uit je kruiwagen te halen is het slim om deze overdekt op te bergen en bij voorkeur verticaal.

Tip #4: Onderhoud van de kruiwagen

Vergeet ook het onderhoud van de kruiwagen niet. Zo is het aan te raden om de bak regelmatig te reinigen, de wielen te controleren en de handvaten te onderhouden.

Tip #5: Gebruik van handschoenen

Gebruik tot slot handschoenen bij zware klussen. Dit is niet alleen handig voor het verwerken van afval en het beschermen van de handen, maar zorgt ook voor een betere grip van de kruiwagen.

Handige hulpjes nodig bij het tuinieren? Kijk voor snoei-, gazon-, zaai- en gemotoriseerd gereedschap op manutan.be

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 20 september 2019

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels