https://images.ctfassets.net/uhppcne606gg/4vNbDLKNWxCcJuuaSM78iB/6fa55ae1341c371ecc25f64ae5178388/veiligheidwerk-1190x350.jpg

Veiligheid en hygiëne op de werkvloer

Door de werkplek opgeruimd en schoon te houden (afvalbeheer: check), doe je al veel om er de veiligheid en hygiëne te verhogen. Maar dat is lang niet voldoende! Een goed veiligheidsbeleid – zowel op kantoor, op de werkplaats als in het magazijn – houdt bijvoorbeeld ook rekening met persoonlijke veiligheid, ongevallenpreventie, werken met gevaarlijke stoffen, brandveiligheid, en ga zo maar door. Om te garanderen dat het veiligheidsbeleid breed gedragen wordt, is een heldere en consistente communicatie cruciaal. Benieuwd hoe je dit moet aanpakken, en wat je kunt doen aan ergernis nummer één bij collega’s, namelijk een gebrek aan hygiëne? Ontdek hier waarop je moet letten.

Ontdek hier alle blogartikels over « Veiligheid en hygiëne op de werkvloer »

Veiligheid en hygiëne ingebed in de bedrijfscultuur?

Veiligheid op het bedrijfsterrein

Choquerend feit: meer dan een derde van de werknemers weet niet waar ze op het werk de EHBO-koffer moeten gaan zoeken. Je wil natuurlijk niet uitgaan van het ergste, maar veiligheid verdient duidelijk de nodige aandacht! En dat is soms eenvoudiger dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat de meeste bedrijfsongevallen worden veroorzaakt door vallen en uitglijden?  Zorg dat je voorbereid bent op ongevallen en bescherm medewerkers tegen dit type ongelukken met preventieve maatregelen, ook buiten op je bedrijfsterrein als het bijvoorbeeld gesneeuwd heeft. Lees hier alles over veiligheid op het bedrijfsterrein.


Veiligheid op kantoor


Veiligheid in het magazijn, op de werkplaats en het terrein


Hygiëne op het werk