De PBM-tas: al je beschermingsmiddelen direct bij de hand

Veiligheid en hygiëne op de werkvloer

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) beschermen je tegen de risico’s waar jij in je dagelijks werk in onder andere de industrie of bouw mee te maken krijgt. Niet alleen een prettige gedachte, maar ook verplicht. Toch laten we die PBM’s in de praktijk vaak links liggen. De oplossing? De PBM-tas!

Matig gesteld met veiligheid in de bouw

Veiligheid is een onderwerp dat binnen elk bedrijf speelt. Zeker binnen risicovolle werkomgevingen zoals de bouw of industrie is het essentieel dat die veiligheid goed is geregeld. Toch blijkt dat 48% van de deelnemers aan een recent onderzoek aangeeft wel eens te maken te hebben met een bedrijfsongeval. Persoonlijke beschermingsmiddelen vervullen dan ook een centrale rol binnen veilig werken op de bouwwerf en bieden bescherming voor specifieke risico’s zoals snij-, breek- en valgevaar. Denk aan handschoenen, veiligheidsschoenen, veiligheidshelm en waar nodig adembescherming.

Werkgevers zijn dan ook verplicht om te zorgen dat de juiste beschermingsmiddelen aanwezig zijn. Toch blijkt dat zelfs aanwezige PBM’s te vaak niet gebruikt worden. Geen zin om terug te lopen, op zoek te gaan of een te hoge werkdruk. Het zijn slechts enkele redenen. Wist je dat maar liefst 47% van de werknemers zegt dat de werkdruk voor onveilige situaties zorgt? Tijd dus voor actie, want voorkomen is beter dan genezen.

Je PBM’s altijd bij de hand

Zoals de naam al zegt is de PBM-tas speciaal uitgevoerd met mogelijkheden om je persoonlijke beschermingsmiddelen op te bergen en mee te nemen. Want werkhandschoenen of een veiligheidsbril passen altijd wel, maar een veiligheidshelm of veiligheidsschoenen? Dat wordt toch moeilijker.

De PBM-tas is daarom uitgerust met speciale opbergvakken voor bijvoorbeeld je veiligheidshelm, oorkappen, stofmasker, veiligheidskleding en kangoeroevakken voor je werkschoenen. Onderstaand een voorbeeld van de meest voorkomende PBM’s die je op de bouwwerf nodig hebt.

De juiste PBM-tas voor de klus?

PBM-tassen zijn er in verschillende uitvoeringen. Liefst je handen vrij? Kies dan voor een rugzak voor je PBM’s. Liever wat extra ruimte? Dan is een PBM-tas in sporttasuitvoering een betere keuze. Uiteraard zijn de tassen uitgevoerd met comfortabele opties zoals een verstelbare schouderband en in sommige gevallen van wieltjes.

Extra stevigheid of praktisch gemak gewenst? Dan zijn zaken zoals een versterkte bodem of extra vocht- en vuilbestendigheid een goede keuze. Kijk in ieder geval welke PBM’s voor jouw dagelijks werk nodig zijn en kies de PBM-tas die hierbij past. Een simpele stap op weg naar meer veiligheid op het werk.

Alles voor meer veiligheid in de bouw

Wil je meer weten over de PBM-tas, persoonlijke beschermingsmiddelen of tips voor veiliger werken in de bouw? Bekijk dan ook onze andere blogs over veiligheid op de werkvloer.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 9 april 2018

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels