Deze accessoires zijn onmisbaar voor je draaibank

Slim en efficiënt werken

Iedereen die ooit met een draaibank aan de slag ging, weet dat dit werktuig simpelweg onmisbaar is om onder meer auto- en machineonderdelen te ‘verspanen’ (d.w.z. plastieken of metalen draad, staven of balken in de juiste vorm brengen door te draaien, boren, rijgen, vormen of vlakken). Niet alleen de kwaliteit van je draaibank zelf is daarbij van belang, maar ook die van je accessoires. Met de juiste extra’s stem je je draaibank moeiteloos af op het werk dat je ermee moet verrichten. Een woordje uitleg!

Beginnen bij de basis: het juiste onderstel 

Als je een draaibank moet bedienen, wil je dat op de meest comfortabele manier doen. Dat wil zeggen: de hoogte van het onderstel moet precies goed zijn, zodat je niet moet bukken of reiken. Naast dit ergonomische aandachtspuntje is het een goed idee om te kiezen voor een onderstel met afsluitbare deurtjes. Handig om gereedschap op te bergen! Ten derde is stabiliteit een belangrijke factor om veilig met een draaibank te kunnen werken. Opteer eventueel voor een trillingdemper om schokken te absorberen, of verhoog de stabiliteit van je onderstel met behulp van een rubberen basis of een metalen sokkel

Extra functies op je draaibank die altijd van pas komen 

Naast je basiswerktuig heb je nog tal van opties om je draaibank te personaliseren. Geen overbodige luxe, want de behoeften van een draaier zijn heel vaak bedrijfs- en productspecifiek. 

  • Een b**eitelhouder**, zodat je je beitels altijd binnen handbereik hebt en snel kunt wisselen. 

  • De mogelijkheid om draad te snijden. 

  • Een g**radeninstelling** op langsslede om precies onder een hoek te kunnen draaien. 

  • Een n**ooddrukknop** met spoel die herstarten voorkomt. Hoe ervaren je ook bent, een ongeluk is soms snel gebeurd, dus veiligheid voor alles! 

Accessoires voor je draaibank 

Tot slot zijn er heel wat draaibankaccessoires op de markt die je het leven makkelijker maken en waardoor je betere resultaten kunt afleveren. Denk onder meer aan:  

  • Een slijpschijf en een reserveschijf. Welke schijf je het best kiest, hangt af van het materiaal dat je wil bewerken. Er bestaan speciale slijpschijven voor rvsstaalgehard staal of snelstaal, … 

  • Een boorkop met een stevige steunring. Zo’n kop komt niet alleen op draaibanken van pas, maar ook bij vaste boormachines.  

  • Bescherming voor de slede: dit accessoire biedt een optimale bescherming en garandeert toch goede zichtbaarheid. 

  • En wat dacht je van extra verlichting? Een foutje is snel gebeurd, en daar heeft beperkt zicht vaak heel veel mee te maken. Ledmachinelampen kunnen soelaas bieden. Bovendien ontwikkelen ze geen warmte, in tegenstelling tot traditionele lampen.  

Hulp nodig bij het kiezen van accessoires voor je draaibank? Bel de helpdesk van Manutan.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 11 juni 2018

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels