Zwaailichten

Bent u op zoek naar een zwaailamp? Bijvoorbeeld voor de heftrucks in uw magazijn of een bestelwagen? Bij Manutan vindt u verschillende soorten zwaailichten van betrouwbare kwaliteit. Of uw voorkeur nu uitgaat naar een klassieke oranje zwaailamp met halogeen flitsbuis of naar een moderner model met led, u vindt het bij Manutan! Heeft u het zwaailicht snel nodig? Bestel hem dan voor 16.00, dan heeft u hem de volgende werkdag al in huis.


Bekijk hieronder ons complete assortiment zwaailichten, wielblok, trekhaakslot, veiligheidsnet voor laadbak, steunarm voor perronschijnwerper, anti-diefstalblok, sjorbanden, aanhangwagenbeveiliging en ketting voor stalen wielblok en bestel eenvoudig online.

Zwaailicht kopen
Filter
Artikelen: (  1 - 7  )
Bestelnummer : MIG1966949
€ 279,00 Per stuk
Vergelijken
Bestelnummer : MIG1966937
€ 230,00 Per stuk
Vergelijken
Bestelnummer : MIG1865888
€ 82,25 Per stuk
Vergelijken
Bestelnummer : MIG303073
€ 190,75 Per stuk
Vergelijken
Bestelnummer : MIG1966876
€ 279,00 Per stuk
Vergelijken
Bestelnummer : MIG358366
€ 409,00 Per stuk
Vergelijken
Bestelnummer : MIG1966872
€ 198,75 Per stuk
Vergelijken

Zwaailampen – soorten, gebruik & wetgeving

Zwaailichten worden vaak geassocieerd met hulpdiensten, zoals ambulance, politie en brandweer, maar er zijn nog veel andere situaties waarbij ze gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld bij gevaarlijke verkeerssituaties, zoals wegwerkzaamheden of omleidingen, maar ook voor de voertuigen en heftrucks in uw magazijn of fabriek.

Wanneer u een zwaailicht wilt gebruiken, is het belangrijk om rekening te houden met de wettelijke regelgeving omtrent dit soort verlichting. Deze regels hebben voornamelijk betrekking op gebruik in het verkeer. Om gevaarlijke situaties en een fikse boete te voorkomen, dient u bij gebruik in het verkeer een geel of oranje zwaailicht te gebruiken. Blauwe exemplaren mogen enkel gebruikt worden door hulpdiensten.

Langere levensduur en zuinigheid met een zwaailicht met led

Waar zwaailampen vroeger vooral werden uitgerust met een halogeen lamp met draaiende spiegel zijn er, sinds de opkomst van leds met een hoge lichtopbrengst, tegenwoordig ook exemplaren met led verkrijgbaar. De voordelen van led zijn aanzienlijk. Doordat modellen met led veel zuiniger zijn dan modellen met een halogeen of xenon flitsbuis, heeft een zwaailamp met led veel minder energie nodig voor dezelfde lichtopbrengst. Daarnaast werken leds op een lagere spanning. Dit maakt ze minder kwetsbaar voor weersinvloeden waardoor ze een significant langere levensduur hebben.

Eenvoudig zelf uw zwaailamp monteren

De manier waarop uw zwaailamp gemonteerd dient te worden, is afhankelijk van het soort zwaailamp dat u bestelt. Zo vindt u in het assortiment van Manutan lampen voor permanente bevestiging of voor bevestiging door middel van een magneet.

Als u de zwaailamp permanent wilt monteren, kunt u bij ons terecht voor verschillende producten die geschikt zijn voor permanente bevestiging. Ideaal wanneer u de lamp voor langere tijd stevig wilt bevestigen aan een muur of plafond, maar ook op uw heftruck.

Montage door middel van een magneet is een uitstekende oplossing wanneer u de zwaailamp bijvoorbeeld op het dak van uw auto wilt zetten. U hoeft niet bang te zijn voor krassen, want al onze lampen met magneetbevestiging zijn voorzien van een krasbestendig anti-scratch pad. Daarnaast zijn ze uitstekend bestand tegen trillingen en voorzien van bescherming tegen omgekeerde polariteit.

Zwaailicht kopen? Natuurlijk bij Manutan!

Een zwaailamp koopt u online bij Manutan! Heeft u het perfecte exemplaar gevonden? Bestel deze dan direct online in onze webshop. Toch liever eerst een persoonlijk advies? Neem gerust vrijblijvend contact op met de Manutan helpdesk. Wij adviseren u graag!