Veiligheid langs de weg: afzetten en afbakenen

Veiligheid en hygiëne op de werkvloer

Afzetmateriaal en wegafbakening spelen een belangrijke rol bij veiligheid langs de weg. Maar waar moet je nu op letten bij het afzetten en afbakenen van een weg? Denk aan verkeersveiligheid, maar ook aan de veiligheid van wegenwerkers. In dit blog vertellen we je er alles over!

Werken langs de weg

Door mogelijke risico’s bij werken langs de weg is een gedegen organisatie belangrijk. Hierbij spelen verschillende zaken en vragen een rol, zoals:

  • Welke verkeersmaatregelen moeten er genomen worden?

  • Zijn er risico’s besproken met de wegbeheerder?

  • Beschikken werknemers over de kennis van de verplichte cursus ‘veilig werken langs de weg’?

  • Zijn de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (zoals signaalkleding) aanwezig?

Kortom, er zijn genoeg vragen die je moet stellen én invullen voor een veilige werkomgeving langs de weg.

Producten voor veiligheid langs de weg

Bij Manutan dragen we graag bij aan een betere veiligheid van jouw werkomgeving. We zetten hieronder enkele producten op een rijtje: van beschermpalen tot rijstrookverdelers.

Een stratenmakershek is ideaal voor tijdelijke werkzaamheden en heeft reflecterende oppervlakken zodat het extra opvalt in het verkeer.

Een flexibele beschermpaal gebruik je voor het afzetten van verkeerspaden, door een bevestiging met grondplaat.

Jouw werkgebied zowel overdag als ‘s nachts beveiligen? Kies dan voor een paal met hoge zichtbaarheid door het retro-reflecterende systeem, die ook nog eens extra stabiel is door de verzwaarde sokkel.

Ook producten met signalering moeten niet vergeten worden voor veiligheid langs de weg. Denk bijvoorbeeld aan een bord met een pijlrichting, verboden toegang of een niet-parkeren symbool.

Rijstrookverdelers zijn ideaal voor het tijdelijk afzetten of versmallen van wegen. De bevestiging van de elementen werkt door de ingebouwde haken en een verbinding door een buis.

Manutan werkt voor jouw veiligheid

Tot zover de informatie en tips over veiligheid langs de weg. Meer weten over veilig werken? Bekijk dan ook onze andere blogs en producten voor afbakenen en afzetten. Wij dragen graag bij aan een betere veiligheid van jouw werkomgeving.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 1 maart 2019

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels