Whitepaper: Long Tail Spend aankopen, digitaliseer je transacties

Afvalbeheer

Met de digitale revolutie en de komst van nieuwe technologieën versnelt de digitalisering van de inkoop in het algemeen. Tot op heden is het digitaliseren van processen één van de hoofdprioriteiten van de aankoopafdeling.

Om mee te gaan in de digitale transformatie, beginnen aankoopafdelingen meestal met het dematerialiseren van de transactieprocessen via een e-procurement oplossing. Dit zijn echter tijdrovende en repetitieve processen zonder echte toegevoegde waarde.

Niet alle bedrijven hebben een e-procurement oplossing voor elk soort aankopen. Het beheer van A- en B-klasse aankopen is over het algemeen gestructureerd binnen organisaties maar dit is anders voor klasse C-aankopen. Deze maken vaak geen deel uit van de prioriteiten van de aankoper.

Hoewel dit type aankoop volgens de wet van Pareto slechts 5% van de zakelijke uitgaven vertegenwoordigt, contenteert het zich tot 70% van de verborgen kosten. Achter klasse C-aankopen zit vaak een grote hoeveelheid leveranciers, bestellingen om te verwerken, leveringen m te ontvangen, enz. Deze kunnen allemaal worden gestroomlijnd via een digitale oplossing.

Met het oog op een dergelijke observatie lijkt het noodzakelijk om  de totale acquisitiekosten (TCO) van klasse C-aankopen beter te beheersen door een digitaal transactieproces.

Lees er meer over in ons whitepaper.

INTERESSE?

Download hier je whitepaper.

Download hier je whitepaper

Bedrijfsnaam
Contact

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 8 juni 2022

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels