Koopwijzer: welke multifunctionele stoel van Manutan is jou op het lijf geschreven?

Ergonomie op de werkvloer

De stoel is een van de meest onmisbare meubels in de zakenwereld. Het bedrijfsgebouw is niet alleen de plek waar personeelsleden rondlopen, maar ook de plek waar sollicitanten, consultants, klanten, leveranciers en beter kennismaken met je bedrijf. Hoe kort of lang ze er ook blijven, het is cruciaal dat je ze comfortabel ontvangt. Het beeld dat die bezoekers van je bedrijf hebben, staat op het spel. Ook voor de medewerkers is het belangrijk dat hun werkplek ingericht is met kwaliteitsmeubilair dat aan hun behoeften voldoet, want dit verhoogt het welzijn op het werk. Maar waarmee moet je dan rekening houden bij het kiezen van multifunctionele stoelen? Dat leggen wij je uit in deze gids.

Ontdek het assortiment multifunctionele stoelen van het Manutan Huismerk.

Waarvoor dient een multifunctionele stoel?

Zoals de naam al doet vermoeden, dekt de term 'multifunctionele stoel' een brede categorie producten die op net zoveel verschillende manieren worden gebruikt. Bij het maken van je keuze moet je rekening houden met een aantal criteria, zoals de gewenste stijl, hoe de stoel wordt gebruikt en waar hij komt te staan. Multifunctionele stoelen hebben een groot voordeel: ze zijn veelzijdig en passen zich aan elke situatie aan.

In de wachtkamer

Wachtkamerstoelen geven bezoekers een eerste indruk van het bedrijf. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen lang moeten wachten bij de receptie, maar met enkele comfortabele stoelen creëer je er toch een warme, vriendelijke sfeer. Als er dan eens een bezoeker een poosje moet wachten, kan hij aangenaam gaan zitten en voelt hij zich meer op zijn gemak.

De multifunctionele wachtkamerstoel moet gevoerd zijn en armleuningen hebben. Let ook op de stijl: een luxestoel of een modern designmodel vertelt bezoekers dat het bedrijf zorg draagt voor hen en hen gepast wil ontvangen.

In de vergaderzaal

De vergaderzaal is een ruimte die volop evolueert. De tijd dat vergaderzalen alleen voor grote, formele vergaderingen werden gebruikt, is voorbij. Nu vinden er bijvoorbeeld ook brainstormsessies plaats. Medewerkers kunnen er kort samenkomen tijdens een daily stand-up meeting1 en recht blijven staan om zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Bovendien zijn er vaak teamleden die op afstand aan de vergadering deelnemen.

Net als de rest van het meubilair moeten de stoelen de stijl van het bedrijf weerspiegelen. Ze kunnen bijvoorbeeld luxueus of net strak zijn, kleurrijk, minimalistisch, stapelbaar om plaats te besparen, …

In de kantoren

Dat de keuze van een bureaustoel een doordachte beslissing moet zijn, spreekt voor zich. Maar heb je ook stilgestaan bij de keuze van de stoelen aan de andere kant van het bureau? Als bezoekers op een aangenaam zittende stoel kunnen plaatsnemen, voelen ze dat het bedrijf aan hun comfort denkt. De stoel moet mooi bij de algemene stijl van de ruimte passen en de kwaliteit mag niet te erg verschillen van de bureaustoel van de gastheer.

De ergonomische stoel

Ergonomische stoelen zijn bedoeld voor langdurig gebruik op kantoor. Ze zijn zo ontworpen dat het lichaam in een positie zit die zoveel mogelijk vrij is van spanning. Een slechte werkhouding is immers schadelijk voor de gezondheid en kan leiden tot problemen zoals spier- en skeletaandoeningen (SSA's).

Ergonomische bureaustoelen bestaan in uiteenlopende vormen. Bij een klassiek model zijn de zithoogte en de hoek van de rugleuning aanpasbaar. Een alternatief is de kniestoel: die houdt de rug op een natuurlijke manier recht. Zoals de naam al aangeeft, houdt een zit-stastoel het midden tussen zitten en staan. De inspanning die de spieren moeten leveren, wordt zo beter over het hele lichaam verdeeld.

Wat zijn de voordelen van een multifunctionele stoel van het Manutan Huismerk?

Op basis van onze bijna 45 jaar ervaring met bedrijfsbenodigdheden hebben we het Manutan Huismerk gecreëerd. Dit omvat een assortiment multifunctionele stoelen die we met de grootste zorg hebben geselecteerd. De ruggengraat van ons merk is ons ijzersterke engagement tegenover de bedrijven die we bedienen.

Scherpe prijzen

De producten van het Manutan Huismerk zijn gemiddeld goedkoper dan de producten van onze concurrenten met een gelijkwaardige kwaliteit. Door de prijzen nauwgezet in het oog te houden en te luisteren naar wat onze klanten nodig hebben, kunnen we de prijzen aanpassen aan de schommelingen op de markt. Met onze aantrekkelijke prijzen en bulkverkoop staan wij aan de zijde van elk bedrijf, hoe groot of klein ook.

Dagelijkse benodigdheden

Het assortiment van Manutan is uitgewerkt op basis van wat onze klanten dagelijks nodig hebben. Een mooi voorbeeld daarvan is de multifunctionele stoel van Manutan. Zo'n stoel is een onmisbaar meubel dat in elke ruimte van een bedrijf wel een plekje kan krijgen, van de receptie tot het pauzelokaal of de vergaderzaal. Door zo veel mogelijk dagelijkse benodigdheden aan te bieden, zorgen wij ervoor dat onze klanten al hun benodigdheden kunnen aankopen via één website.

Kwaliteit verzekerd

Elk artikel van het Manutan Huismerk wordt intern of in een laboratorium getest over de hele levenscyclus. Omdat we ervan overtuigd zijn dat we alleen de beste kwaliteit bieden, krijg je bij elk Manutan-product 10 jaar garantie zonder meerkosten. Deze garantie geldt voor 3 jaar voor verbruiksgoederen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Waarop moet je letten bij het kiezen van een multifunctionele stoel?

Deze lijst somt de belangrijkste kenmerken van een multifunctionele stoel op. Aan de hand hiervan kun je bepalen welke prioriteiten je moet stellen bij je keuze.

Soort onderstel

De drie belangrijkste onderstelcategorieën zijn:

  • vier poten;

  • een sledeonderstel;

  • een centrale voet.

Het meest voorkomende model is de stoel met vier poten. Dit type staat erg stabiel.

Een stoel met een sledeonderstel kun je over de rand van een tafel hangen. Dat is handig tijdens het schoonmaken van de vloer. En omdat deze stoelen zo makkelijk omhoog en omlaag te zetten zijn, zijn ze goed voor de gezondheid van het schoonmaakpersoneel.

Stoelen met een centrale voet worden meestal gekozen uit praktische overwegingen, zoals draaistoelen of stoelen met een platform. Wieltjes zijn vaak handig op kantoor: ze minimaliseren de inspanning die je moet leveren om van positie te veranderen, waardoor de gebruiker meer comfort ervaart en het welzijn op het werk verbetert.

Materiaal van de zitting

Een stoffen bekleding geeft de multifunctionele stoel een warme uitstraling. Leder ziet er niet alleen warm, maar ook stijlvol uit. Deze twee bekledingen komen meestal voor bij gevoerde stoelen; die zijn comfortabeler voor het geval dat bezoekers een tijdje moeten blijven zitten.

Een zitting van polypropyleen is lichter en slijtvaster. Dit materiaal is makkelijk te reinigen en heeft geen last van contact met water. En omdat polypropyleen recyclebaar is, kunnen we met het Manutan Huismerk gerecyclede stoelen aanbieden.

Milieuvriendelijkheid

Milieuvriendelijke multifunctionele stoelen hebben meerdere voordelen. Afhankelijk van het model zijn ze:

  • gedeeltelijk of volledig gemaakt van gerecycleerde materialen;

  • verpakt in een recycleerbare verpakking;

  • verpakt in gerecycleerd materiaal;

  • ergonomisch ontworpen, wat deel uitmaakt van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo);

  • gedeeltelijk of volledig recycleerbaar;

  • lokaal geproduceerd.

Het functionele aspect

Een multifunctionele stoel moet praktisch zijn. Hij moet bijvoorbeeld stapelbaar zijn – en dat is bij meer dan de helft van onze modellen het geval. Door stoelen te stapelen, maak je heel wat vloerruimte vrij als je ze wegzet. Met een opbergkar of steekwagen verplaats je de opgestapelde stoelen zonder moeite om de ruimte na een evenement snel te herorganiseren.

Armleuningen zijn accessoires die multifunctionele stoelen comfortabeler maken. Met armleuningen nemen de stoelen echter ook meer plaats in beslag, waardoor ze minder geschikt zijn voor kleine ruimtes of opstellingen waarbij de aanwezigen dicht bij elkaar zitten (zoals tijdens een vergadering of conferentie).

De algemene stijl

Stoelen bestaan hoofdzakelijk in twee vormen: de massieve kuip en de stoel met gescheiden zitting en rugleuning. Kuipstoelen zijn meestal gemaakt van kunststof en dus licht en voordelig. Daarnaast zorgen ze voor een goede zithouding.

Het is misschien niet het belangrijkste aspect, maar multifunctionele stoelen moeten ook op esthetisch vlak passen bij de ruimte waar ze staan. Als hun kleuren, materialen en design afgestemd zijn op hun omgeving, zetten ze de sfeer in de ruimte kracht bij. Zwarte of witte stoelen zien er goed uit in elke kamer, hoe die ook aangekleed is. Je kunt ze dus in kamers met een verschillende sfeer zetten als je je ruimtes herinricht.

Lees de volledige beschrijvingen van onze producten in de categorie 'Multifunctionele bezoekersstoel'.

1 Een daily stand-up meeting of 'dagelijkse staande vergadering' is een nieuw type vergadering, meestal tussen collega's van eenzelfde afdeling. Tijdens zo'n vergadering vertellen de medewerkers wat ze de vorige dag hebben gedaan en wat ze die dag willen bereiken.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 21 augustus 2023

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels