3 redenen waarom een platenkar je leven eenvoudiger maakt

Ergonomie op de werkvloer

Binnen een bedrijf heb je allerlei vormen van intern transport. Eén van deze vormen is de platenkar. Een handige hulp voor het vervoeren van goederen met afwijkende afmetingen die je werk een stuk eenvoudiger maakt. In dit artikel lees je meer over dit type materiaalwagen.

1. Veelzijdig inzetbaar

Binnen het magazijn of de werkplaats vervoer je allerlei soorten goederen. Kleine dingen kun je eenvoudig even met de hand verplaatsen. Maar grotere goederen, daar heb je wat hulp bij nodig. Al helemaal als je te maken hebt met goederen in afwijkende formaten. Een platenkar biedt hierbij uitkomst en is je veelzijdig inzetbare hulpje op wielen. Dit type materiaalwagen is speciaal ontworpen voor het vervoeren van lange, specifieke en afwijkende ladingen op oneffen terreinen. Zo wordt deze veel ingezet voor het vervoeren van onder andere:

  • Tapijten

  • Panelen

  • Glasplaten

  • Deuren

  • Kozijnen

  • Planken

  • Metalen platen

Hierdoor wordt ook het vervoeren van dit soort speciale goederen een stuk eenvoudiger. En met wagens die qua belasting uiteenlopen van 35 tot 3500 kg is er altijd wel een passende platenkar te vinden.

2. Praktisch & beschermend

Platenwagens zijn in allerlei vormen verkrijgbaar zodat je eenvoudig de wagen kiest die bij jouw klus past. Denk bijvoorbeeld aan het aantal wielen. Een model met twee wielen is compact, maar minder stabiel en zwaar te belasten dan een platenkar met vier of zes wielen. Daarnaast is er in het ontwerp van deze wagens ook rekening gehouden met allerlei praktische elementen zoals een rem om ongewenst verplaatsen tegen te gaan. Een ander handig element zijn speciale afscheidingen om goederen extra stevig vast te zetten. Hierdoor kun je onder andere platen en panelen steviger en veiliger vervoeren en zorg je dat alles onbeschadigd aankomt. Zo is goederen verplaatsen een stuk eenvoudiger en verzet jij meer werk in minder tijd.

TIP: goederen extra beschermen? Dek deze dan af met een verhuisdeken.

3. Ergonomisch werken met een platenkar

Minstens zo belangrijk is het ergonomisch karakter van dit soort materiaalwagens. Zo is de duwbeugel tussen heup- en schouderhoogte geplaatst, waardoor je lichaam fysiek zo min mogelijk belast wordt. Hierbij worden verkeerde duw- en trekkrachten en ongunstige werkhoudingen vervangen, wat jouw lichaam en werkcomfort ten goede komt. Het gevolg? Meer werkcomfort en een kleinere kans op fysieke overbelasting, klachten en blessures.

Manutan werkt voor je intern transport

Manutan maakt jouw werk zo eenvoudig en efficiënt mogelijk. Ook op het gebied van intern transport bieden we je een breed scala aan producten en oplossingen. Meer weten? Bekijk dan ons intern transport assortiment en lees andere praktische tips op de Manutan blog. Liever een persoonlijk advies? Contacteer dan vrijblijvend onze helpdesk, we vertellen je graag meer.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 11 juni 2019

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels