Een platform in het magazijn? Hierop moet je letten!

Kantoorinrichting en magazijninrichting

Een platformvloer, ook wel entresolvloer, etagevloer, verdiepingsvloer of gewoon platform genoemd, is eigenlijk een extra verdieping tussen de vloer en het dak van het magazijn. Het is een ideale manier om de opslagruimte van je magazijn snel te verdubbelen. Precies wat je zocht? Hieronder lees je wat je zeker moet weten voor een slimme aankoop.

Een entresolvloer: in een klap dubbel zo veel opslagruimte

Stel, je komt in je huidige magazijn ruimte tekort. Eigenlijk moet je verhuizen, maar het huurcontract loopt nog een paar jaar en je zoekt een slimmere oplossing. Of misschien wil je je waardevolle artikelen graag apart en in een afgesloten ruimte van je magazijn bewaren? Met een platformvloer creëer je in een handomdraai de extra ruimte die je nodig hebt. Bovendien maakt zo’n platform de routing en opslag in je magazijn meteen een stuk efficiënter.

Platform met kantoor of platform als kantine?

Platformvloeren bieden eindeloze mogelijkheden. Het ene bedrijf wil een extra verdieping die goed beveiligd is, maar ook makkelijk te demonteren om ergens anders weer op te zetten. Een ander bedrijf ziet zijn verdiepingsvloer het liefst in de kleuren van de bestaande bedrijfshal. Sommige bedrijven gebruiken de extra ruimte zelfs als kantine, archief, kantoor of compleet ingerichte vergaderruimte. Kortom, met een platformvloer kun je heel wat kanten uit. Daarom staat ons projectteam voor je klaar met uitgebreid advies en extra informatie over platformen.

5 tips om de perfecte platformvloer te kopen

  1. Een platformvloer biedt de kans om snel en relatief goedkoop flink meer opslagcapaciteit te krijgen, maar dan moet de plaatsing wel doordacht gebeuren. Denk goed na over de locatie van je extra verdieping en het effect ervan op de circulatie op de werkvloer.

  2. Waarvoor zul je de entresol precies gebruiken? Besef dat elke toepassing haar kansen en uitdagingen kent.

  3. Houd rekening met de bereikbaarheid, veiligheid, stabiliteit en capaciteit.

  4. Zoek een leverancier die het platform niet alleen komt brengen, maar die het ook compleet kan monteren, demonteren en weer verhuizen, mocht dat nodig zijn. Dat bespaart je tijd en geld.

  5. Zorg ervoor dat alles officieel gekeurd is! Veiligheid is en blijft uiteraard het allerbelangrijkste.

Kortom: ga niet overhaast te werk en laat je adviseren door professionals. Zij weten wat mogelijk is op gebied van maatwerk en veiligheid en denken graag met je mee.

Accessoires voor verdiepingsvloeren

Om de veiligheid op en rond je verdiepingsvloer te garanderen, zul je enkele bijkomende accessoires nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan leuningen, trappen, een toegangshek en een veiligheidssluis.

Manutan helpt je graag

Manutan blijft volop investeren in producten en diensten die het werk veiliger, makkelijker en efficiënter maken. Wil je meer weten over platformvloeren? Voor uitgebreid advies contacteer je ons projectteam via projects@manutan.be of 02 583 01 01. Zij helpen je graag verder!

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 27 december 2020

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels