Een lenteschoonmaak voor je terrein

Afvalbeheer

De lente is de ideale tijd om je terrein eens even goed onder handen te nemen. Manutan helpt je graag met deze klus door je de beste tips en producten te geven voor een lenteschoonmaak op je terrein.

De lenteschoonmaak begint met afval oprapen Niets is zo storend op je terrein als lege blikjes, plastic zakjes en ander afval. Bovendien is het slecht voor het milieu om dit afval te laten liggen. Pak bij de eerste zonnestralen de papiertang en een handafvalzakhouder om de grootste rommel op te ruimen. Door te zorgen voor gebruiksvriendelijke, vandalismebestendige buitenafvalbakken maak je het voor werknemers aantrekkelijker en gemakkelijker om hun afval in het vervolg direct in de vuilnisbak te gooien.

Verwijder ook natuurlijk afval

Prachtig, die bloesems en bladeren, maar als ze blijven liggen, kunnen ze een doorn in het oog zijn en bovendien voor slipgevaar zorgen. Gewapend met een kruiwagenbezem en hark of een complete bezemwagen of containerkar ga je het natuurlijk afval te lijf. Verwijder klimop die tegen de muren kan groeien of over je hele gebouw kan gaan woekeren en snoei struiken en bomen die te groot worden. Gebruik hiervoor wel het juiste tuingereedschap.

Ga rondslingerende peuken te lijf

Met een rokershoek hou je eventuele peuken al uit het zicht. Toch zal het nodig zijn om eens in de zoveel tijd de bezem door het rokershok te halen. Merk je dat je rokershoek iedere keer opnieuw een puinhoop wordt? Kijk dan eens naar andere mogelijkheden om je rokersruimte effectief in te richten. Bij Manutan vind je verschillende oplossingen, zoals een peukenzuil die tot wel 1000 peuken aankan.

Lenteschoonmaak, da’s ook hardnekkig vuil aanpakken

De tegels van je terrein reinig je gemakkelijk met een krachtige hogedrukreiniger. Graffiti op de muur? Speciaal daarvoor hebben we een afbijtmiddel. De kers op de taart van je lenteschoonmaak is je terrein overzichtelijk inrichten. Een mooie fietsenstalling houdt fietsen uit het zicht en markeert voor werknemers een afgebakende, veilige plek waar hun fietsen mogen staan.

Een leuke lunchplek voor je werknemers

Zodra de lente begonnen is, kondigen zich natuurlijk ook de middagpauzes in het zonnetje aan. Zorg dat je medewerkers een plek hebben waar ze kunnen genieten van de frisse buitenlucht en samen hun middagmaal kunnen opeten. Enkele buitentafels en wat banken zijn al snel voldoende om een gezellige lunchplek in te richten. Zorg voor voldoende afvalbakken om de resultaten van je lenteschoonmaak te behouden!

Manutan helpt je graag

Met bovenstaande tips en producten kom je al een heel eind. Kijk ook eens in onze webshop naar de artikelen voor het onderhoud en de inrichting van je terrein. Op onze blog vind je nog meer tips over veiligheid of hygiëne op het werk. Nog een vraag? Contacteer onze helpdesk voor vrijblijvend advies over opruimen en andere klussen.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 29 maart 2021

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels