5 opruimtips voor je terrein

Afval scheiden en sorteren

Het voorjaar is de ideale tijd om je terrein eens even goed onder handen te nemen. Manutan helpt je graag met deze klus door je de beste tips en producten te geven om je terrein op te ruimen.

5 opruimtips voor je terrein
 1. Ruim zwerfafval op.
  Niets is zo storend op je terrein als lege blikjes, plastic zakjes en ander afval. Bovendien is het ook nog eens slecht voor het milieu om dit afval te laten liggen. Pak bij de eerste zonnestralen de papiertang en een handafvalzakhouder om de grootste rommel op te ruimen. Door te zorgen voor gebruiksvriendelijke, vandalismebestendige buitenafvalbakken maak je het voor werknemers aantrekkelijker en gemakkelijker om hun afval in het vervolg direct in de vuilnisbak te gooien.
 2. Veeg natuurlijk afval bijeen.
  Prachtig die bloesem maar als het blijft liggen kan het een doorn in het oog worden. Gewapend met een kruiwagen, bezem en hark of een complete bezemwagen of containerkar ga je de grootste hoop te lijf. Verwijder klimop die in de muren kan groeien en over je hele gebouw kan woekeren en snoei struiken en bomen die te groot worden. Gebruik hiervoor wel het juiste tuingereedschap.
 3. Ga rondslingerende peuken te lijf.
  Met een rokershoek houd je eventuele peuken al uit het zicht. Toch zal het nodig zijn om eens in de zoveel tijd de bezem door het rokershok te halen. Merk je dat je rokershoek iedere keer opnieuw weer een puinhoop wordt? Kijk dan eens naar andere mogelijkheden om je rokersruimte effectief in te richten. Bij Manutan vind je verschillende oplossingen, zoals een peukenzuil die tot wel 1000 peuken kan bevatten.
 4. Pak hardnekkig vuil aan.
  De tegels van je terrein reinig je bijvoorbeeld met een hogedrukreiniger en graffiti op de muur verwijder je met speciaal afbijtmiddel.
 5. Richt het overzichtelijk in.
  Een opgeruimd terrein is ook een terrein dat overzichtelijk is ingericht, zonder her en der fietsen die verspreid over het terrein gestald staan. Een mooie fietsenstalling houdt fietsen uit het oog en markeert voor werknemers een afgebakende plek waar fietsen mogen staan.

Manutan helpt je graag

Met bovenstaande tips en producten kom je al een heel eind. Kijk ook eens naar ons assortiment artikelen voor het onderhoud en de inrichting van je terrein, onze blog met nog meer tips of contacteer onze helpdesk voor een vrijblijvend advies over opruimen en andere klussen.

Volg Manutan op