Ergonomisch thuiswerken: wat heb je nodig?

Ergonomie op de werkvloer

Steeds meer Belgen werken thuis. Ben jij een van hen? Zorg dan dat je thuiswerkplek ergonomisch is. Kies voor de juiste inrichting en accessoires: een ergonomisch bureau, een verstelbare stoel, goede verlichting, … We lijsten enkele essentiële benodigdheden op voor ergonomisch thuiswerken.

De basis voor ergonomisch thuiswerken

Ondertussen weet je al wel dat een ergonomische bureaustoel een absolute vereiste is om nek- en rugklachten te vermijden. Die stoel moet je natuurlijk combineren met een goede zithouding. Zorg dat je bureau perfect afgesteld staat: de ideale hoek tussen onderarm en bovenarm is niet groter dan 90°. Ook een voetensteun draagt bij aan een goede houding. Zet op je werktafel ten slotte een degelijke bureaulamp die je in hoogte kunt verstellen en zorg voor een goede algemene verlichting in je werkruimte. Werken in een goed verlichte omgeving is minder vermoeiend voor je ogen.

Ergonomische computeraccessoires

Naast ergonomische meubels bestaan er heel wat ergonomische computerbenodigheden. Een ergonomische muis of een toetsenbord met een zachte polssteun ontlasten je polsen. Een verstelbare computersteun zorgt er bovendien voor dat je je nek niet te veel belast tijdens het werken.

Beweeg genoeg

We weten al langer dat wie een kantoorjob heeft veel te veel zit. Daarom is het belangrijk om voldoende te bewegen tijdens je thuiswerkdagen. Want ook de afstand tot het koffiezetapparaat is nu heel kort geworden, toch? Enkele tips: doe al je telefoontjes rechtstaand, ga tijdens je middagpauze een half uurtje wandelen of kies voor een zit-stabureau.

Onderhoud contact met je collega’s tijdens thuiswerk

Lange tijd thuiswerken is niet altijd bevorderend voor de sfeer onder de collega’s. Spreek daarom regelmatig af om te (video)bellen. Samen lunchen achter je scherm? Met een goed werkende headset ben je weer helemaal op de hoogte van de gebeurtenissen in het leven van je lievelingscollega. Of willen jullie liever een virtuele yogasessie volgen? Tools als Microsoft Teams en Zoom bewezen al dat je ze voor heel uiteenlopende activiteiten kunt inzetten. Een aperitief met heel het team op vrijdagavond is ook een optie!

Meer weten over ergonomisch werken?

Bekijk ons volledige assortiment ergonomische hulpmiddelen via onze overzichtspagina ergonomie of lees onze blog voor meer inspiratie. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze helpdesk. Wist je trouwens dat onze medewerkers ook langskomen om thuiskantoren in te richten?

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 1 december 2020

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels