Onderwijs - Back to School

Het werkveld binnen het onderwijs en de kinderopvang verandert constant en ontwikkelt mee met de maatschappij. Daarom hebben wij vanuit Manutan ons assortiment wederom uitgebreid. Hierbij bieden wij een nog completere oplossing. Niet alleen op het gebied van de inrichting, kantoorartikelen, luchtkwaliteit, veiligheid en schoonmaak, maar ook voor bijvoorbeeld persoonlijke bescherming van medewerkers en kinderen.

Inkoop en inrichting in het onderwijs

Voor goed onderwijs is meer nodig dan alleen kundige docenten. Ben jij verantwoordelijk voor inkopen binnen de onderwijssector? Dan kun je bij Manutan terecht voor vrijwel alle essentiële producten.

Lees er meer over in ons blog

Inrichting lokalen en overige ruimtes

Iedere ruimte begint met de juiste inrichting. Van tafel tot bureau en van kruk tot bureaustoel. Manutan heeft een uitgebreid assortiment om te zorgen voor een fijne werk-, vergader- en pauze ruimte voor iedereen. Zo zorg je dat jij en al jouw collega's ergonomisch kunnen werken!

Kantoorartikelen

Bij Manutan kan je ook terecht voor benodigdheden voor geordend en efficiënt lesgeven.
Om echt efficiënt te kunnen werken, is het van belang dat je alle benodigde materialen binnen handbereik hebt. Met ons uitgebreide assortiment kantoorartikelen grijp je nooit mis en zorg je dat al je werkzaamheden tot in perfectie kunnen worden uitgevoerd. Van grote flipovers tot printpapier en van stiften tot to do boekjes: wij hebben het allemaal.

Opbergmiddelen

Efficiëntie begint bij een geordende werkplek. Door alles netjes op te bergen zorg je voor rust en een betere concentratie. Daarnaast geeft het minder stress en juist meer overzicht in de spullen. Of het nu gaat om boeken, mappen, dozen, papieren of persoonlijke eigendommen. In het uitgebreide Manutan assortiment vind je overal het juiste opbergmiddel voor.

Luchtkwaliteit meten

Om de luchtkwaliteit in een ruimte te monitoren, kun je CO2-metingen uitvoeren. Volgens de Arbowet mag de CO2-concentratie op een werkplek niet hoger dan 1200 ppm (parts per million) zijn. Bij voorkeur ligt dat cijfers een stuk lager, onder de 800 ppm. Te veel CO2 – dat zich vooral bevindt in uitgeademde lucht – leidt tot kwaaltjes zoals hoofd- en keelpijn en minder concentratie. Merk je dat je medewerkers last hebben van het binnenklimaat? Schaf dan een CO2-meter aan en verzeker hen van een gezonde werkomgeving.

Ventilatie & luchtbehandeling

De luchtkwaliteit op de werkvloer of in het klaslokaal is een veelbesproken en belangrijk onderwerp. De juiste luchtkwaliteit zorgt namelijk voor meer energie en concentratie. Het advies is een minimale luchtverversing per m3/u bij diverse werkzaamheden en inspanningen. Weet je niet waar je op moet letten? Bekijk hier onze aankoopwijzer.

Persoonlijke hygiëne en bescherming

Goede hygiëne begint bij jezelf. Reinig en ontsmet regelmatig je handen en oppervlakten om je heen. Bescherm je omgeving en jezelf zodat je op een veilige manier kunt blijven werken. Van handzeep tot handschoen en van handgel tot andere handige hygiëne middelen Manutan helpt je naar een schone werkomgeving.

Veiligheid en bewegwijzering

Veiligheid is één van de belangrijkste pijlers bij onderwijsinstellingen. Hoe zorg je voor een omgeving met duidelijke regelgeving waarbij iedereen zich veilig voelt. Met onze productselectie beperk je ieder risico. Ook looproutes en afbakening en duidelijke communicatie helpen medewerkers en scholieren om de regels beter op te volgen.

Een schone omgeving houdt medewerkers gezond

Het voldane gevoel wanneer je werkomgeving na een stevige poetsbeurt weer schoon is, is goud waard. Maar een schoonmaakbeurt heeft nog meer voordelen. Een betere hygiëne op de werkvloer leidt namelijk tot gelukkigere, productievere én gezondere werknemers. Hoe dat komt? Ziektekiemen vind je niet alleen op de traditionele plaatsen, zoals in de bedrijfskeuken en op het toilet, maar evengoed op deurklinken, Een grondige voorjaarsschoonmaak heeft dus een directe impact op het ziekteverzuim.

Ook handig

Het zijn van die artikelen die wel eens worden vergeten maar toch heb je ze vaker nodig dan je denkt. En wanneer ze dan niet voorhanden zijn, bedenk je pas hoe handig ze eigenlijk zijn. Daarom zetten wij ze voor jou nog even op een rijtje, zo hoef jij in ieder geval nooit zonder te zitten.

Grote aantallen nodig? Vraag vrijblijvend een offerte aan.