Je buitenruimte inrichten: haal binnen naar buiten

Kantoorinrichting en magazijninrichting

De buitenruimte van een bedrijf, school of organisatie krijgt meestal niet bijzonder veel aandacht. Er komt misschien geregeld een tuinman langs voor het ongetwijfeld strakke perkje aan de hoofdingang, maar daar blijft het meestal bij. Echt uitnodigend is dat allemaal niet. En dat terwijl de meeste medewerkers heel gelukkig worden van een gezellige zitbank buiten of een veilige fietsenstalling. Wil je je buitenruimte inrichten? Dan doe je hier vast inspiratie op.

Je buitenruimte inspirerend inrichten

De buitenruimte van je bedrijf is wel degelijk van belang. Weinig brainstormsessies zijn zo productief als de sessies die in het zonnetje aan de picknicktafel plaatsvinden. Bovendien komt een inspirerende buitenruimte met het juiste buitenmeubilair de fysieke en mentale gezondheid van je werknemers ten goede. Ze krijgen namelijk de kans om hun bureau even achter te laten, wat frisse lucht in te ademen en vitamine D op te doen. Verder werkt de buitenlucht ontspannend en daalt het stressniveau daardoor al snel. Tot slot ontstaan er buiten makkelijker sociale gesprekken, wat bevorderend is voor de sfeer op de werkvloer. Een paar picknicktafels en buitenafvalbakken volstaan – tenminste, als ze op de juiste plaats staan. De ontmoetingsplaats ligt idealiter in de zon, uit de wind en afgeschermd van eventuele verkeersgeluiden en de rokersruimte.

Ook voor scholen zijn goed ingerichte buitenruimtes onontbeerlijk. Leerlingen hebben daarbij andere voorzieningen nodig dan leerkrachten, zoals iets robuustere banken en verankerbare picknicktafels. Leerkrachten hebben dan weer baat bij een aparte plek waar ze tijdens hun pauze rustig naar buiten kunnen, zonder zich per se onder de leerlingen te moeten mengen.

Multifunctionele buitenoverkappingen

Met een overkapping geef je je medewerkers de gelegenheid om elkaar buiten te ontmoeten. Ongeacht de tijd van het jaar zitten ze beschut – zowel tegen zon als tegen regen en wind.

Natuurlijk is ‘even naar buiten gaan’ voor sommige mensen synoniem met een sigaretje roken. Hoewel de sociale wenselijkheid van roken al jaren afneemt, is het nog altijd belangrijk dat je een rookzone voorziet, met voldoende asbakken. Kies een geschikte plek uit, die voor rokers fijn en comfortabel is, maar waar niet-rokers tegelijk geen last hoeven te ondervinden van eventuele sigarettenlucht. Voor de voordeur op de bedrijfsparking is dus géén goede plaats. Bovendien is dat niet bevorderlijk voor de uitstraling van je bedrijf.

Een rokersafdak kun je, indien gewenst, bij de uitstraling van het gebouw laten aansluiten. Het makkelijkst gaat dat natuurlijk met een rookoverkapping op maat.

Fietsenstalling op je bedrijf of school

Een fietsenstalling is onmisbaar en vervult nog een andere functie dan fietsen stallen, namelijk: werknemers, leerkrachten en leerlingen uitnodigen om zich op de meeste gezonde manier te verplaatsen! De eigenaar van een dure fiets die het gevoel heeft dat zijn rijwiel niet veilig staat of wordt blootgesteld aan weer en wind, zal sneller voor de auto kiezen.

Als het even kan, is het daarom slim om de uitgang van de fietsenstalling zo te oriënteren dat de wind er in de meeste gevallen niet bij kan. Zo is het ook meteen een stuk droger in de stalling, wat fijn is voor mensen die een regenpak willen aantrekken.

Wat betreft fietsenrekken zijn er duizend en één mogelijkheden, met hun eigen voor- en nadelen. Enkele opties:

  • enkelzijdig of dubbelzijdig

  • met of zonder ruimtebesparende niveauverschillen

  • met of zonder een diefstalveilige framesteun

  • met of zonder wielklemmen (fietsenrekken met klemmen maken de wielen van de fiets weliswaar kwetsbaar, maar zijn wel het meest gebruiksvriendelijk)

  • met of zonder een fietssteun in de vorm van een beugel (zo’n beugel neemt wat meer ruimte in beslag, maar ondersteunt de fiets volledig en is makkelijker te beveiligen)

Om te weten hoe groot je fietsenstalling moet zijn, inventariseer je hoeveel (bedrijfs)fietsen ze maximaal moet kunnen stallen. Reken ook de fietsen mee die je voor iedereen beschikbaar stelt, als die er zijn. Voeg hier nog een klein percentage aan toe als marge, want niets is zo vervelend als te weinig plaats in een fietsenstalling!

Manutan helpt je graag

Meer weten? Kijk zeker naar het assortiment voor terreininrichting op onze webshop, lees onze andere blogs over het topic, of ontdek hoe ons projectteam jouw buitenruimte kan komen optimaliseren! Heb je nog vragen? Contacteer gerust onze helpdesk.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 9 februari 2021

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels