Hitte op de werkvloer? Keep it cool met deze tips!

Ergonomie op de werkvloer

Warme werkvloer killer voor productiviteit

Het kwik kruipt weer richting de 30 graden en de mussen vallen van het dak. Leuk natuurlijk op je vrije dag, maar hitte op de werkvloer? Niet handig! Wist je dat een te warme werkomgeving jou en je collega’s een stuk minder productief maakt? Tijd dus voor een paar handige tips om de temperatuur bij jou op de werkvloer onder controle te houden.

|5 tips voor een koele werkplek|Zomerhacks op kantoor|

Hoe meer warmte, hoe minder productiviteit

De temperatuur op de werkvloer is vaak een discussiepunt. Te koud is niet leuk, maar te warm ook niet. Daarnaast zorgt een te hoge werktemperatuur ervoor dat je een stuk minder productief bent. Zo blijkt uit onderzoek dat de werkprestatie bij een temperatuur boven de 25 graden met 2% per graad vermindert. Als het binnen 30 graden is ben je dus maar liefst 10% minder productief!

Belangrijk dus om de temperatuur onder controle te houden. Let echter wel op dat je de temperatuur niet te ver omlaag schroeft. Zo neemt de productiviteit onder de 20 graden ook af en neemt het aantal fouten toe. En de ideale temperatuur op de werkvloer? Dat is 21,75 graden Celsius.

5 tips voor een koele werkomgeving

Heeft jouw bedrijf geen airco? Geen probleem! Met onderstaande tips zorg je alsnog voor een koele werkomgeving:

  • Drink extra veel water, zo compenseer je het extra vochtverlies. Een waterkoeler garandeert hierbij lekker fris water
  • Verplaats de vergadering of het werkoverleg naar buiten. De extra beweging stimuleert de bloedsomloop en verbetert ook je concentratie
  • Plaats ventilatoren op de afdeling voor extra verkoeling en een fris briesje
  • Leg even een vochtige handdoek in de nek of over je onderarmen
  • Schakel onnodige warmtebronnen zoals kopieerapparaten en printers uit als je ze niet gebruikt

Ga de hitte op kantoor te lijf

Tot zover onze tips voor een koele werkomgeving op hete zomerdagen. Meer weten over de hitte te lijf gaan? Bekijk dan onze waterkoelers, mobiele airco’s en ventilatoren of neem vrijblijvend contact op met de Manutan helpdesk.

Volg Manutan op