Buiten vergaderen bevordert concentratie en creativiteit

Slim en efficiënt werken

Wat is eigenlijk vergaderen? Bij elkaar zitten in een aparte ruimte en praten over actuele onderwerpen? Discussies voeren en meningen uitwisselen? Als je regelmatig vergadert wordt het al snel een routine en verlies je gemakkelijk de werkelijk doelen van een meeting uit het oog. Effectief vergaderen is een uitdaging; er bestaan niet voor niets veel cursussen en trainingen over dit onderwerp.  Hoe kom je uit die vergadersleur?

Zorg voor afwisseling

Een manier om uit de sleur van je vergaderroutine te komen is te zorgen voor afwisseling. Dit kan betekenen dat je af en toe staand vergadert, een fun factor inbrengt of bijvoorbeeld op een (nieuwe) locatie buiten de deur met elkaar afspreekt (outdoor vergaderen). Bij outdoor vergaderen en brainstormen ga je naar het park of het bos. Maar je kunt er ook voor kiezen om op je eigen kantoorterrein een inspirerende vergaderplek te creëren. Regel een flip-over, een paar stoelen, statafels of een picknicktafel en je kunt aan de slag.

De invloed van de fysieke omgeving

Wanneer artificieel licht wordt verruild voor natuurlijk licht en je een fris briesje voelt in plaats van de airco, worden je zintuigen op scherp gezet. Dit bevordert het concentratievermogen. Vergaderen in de eigen kantooromgeving zorgt er vaak voor dat je tijdens het vergaderen denkt aan je dagelijkse taken die nog op je wachten of aan alle mails die ondertussen binnenstromen. Door deze gedachten ben je minder gefocust op het doel van de vergadering en ben je vooral bezig met de tijd. Je wacht onrustig af totdat je weer achter je bureau kunt kruipen om je werk op te pakken.

Wandelen goed voor denkvermogen en creativiteit

Als het lekker weer is, kun je er ook voor kiezen om wandelend te vergaderen: dertig minuten, de frisse lucht in. Voordeel is dat het creatieve denkvermogen stijgt met gemiddeld 60 procent wanneer je wandelt. En buiten zijn er veel minder afleidingen dan op kantoor waardoor het overleg buiten ook productiever is dan binnen. Plus je komt lekker in beweging in plaats van stil te staan of te zitten!

Manutan helpt je graag

Je kunt uiteraard naar een externe locatie gaan om te vergaderen maar als je op je eigen terrein een mooie plek om te vergaderen wil samenstellen dan vind je op onze shop slimme oplossingen die je hierbij helpen zoals flip-overs, banken, tenten en podia, statafels en picknicktafels. Je kan natuurlijk ook onze helpdesk contacteren. Onze medewerkers denken graag met je mee en geven vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 1 mei 2019

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels