Magazijn vanaf de basis opbouwen en inrichten

Het bedrijf

Dit bedrijf is het one-stop shopping adres voor liften, roltrappen en rolpaden. Het bedrijf ontwerpt, fabriceert en onderhoudt verticale en horizontale transportsystemen voor personen en goederen.

De klantvraag

“Als je verhuist naar een nieuwe locatie, heb je de unieke kans om het magazijn vanaf de basis op te bouwen en in te richten. Ons wensenpakket was dan ook groot en divers. We wilden het onze monteurs makkelijker maken om de benodigde materialen te verzamelen. Er moest een betere oplossing komen voor de opslag van liftkabels. We wilden kostbare gereedschappen beveiligd opslaan. Materialen van verschillende formaten en vloeistof moesten een goede en logische plek krijgen. En zo waren er nog wel meer wensen en eisen.

We hebben Manutan Projects gevraagd of zij samen met ons deze uitdaging wilden aangaan en het antwoord was een volmondig “ja”. Door de kennis en ervaring van onze magazijnbeheerder en die van Manutan Projects te combineren, hebben we nu een efficiënt en veilig magazijn waarin het prettig werken is.”

De Manutan Projects oplossing

Het magazijn is vanaf tekening opgebouwd en een paar keer aangepast om tot een optimale inrichting te komen. Daarnaast hebben we rekening gehouden met de speciale kleurwensen van onze klant. Blauw, lichtgrijs en verzinkt zijn gecombineerd.

Voor de monteurs hebben we een stelling met legborden en flexibele verdeelschotten geïnstalleerd. Voor de kleinere materialen zijn magazijnbakken en magazijnstellingen geplaatst. De liftkabels worden nu opgeslagen in een speciale kabelhaspelstelling, die zeer zwaar te belasten is.

Voor kostbare gereedschappen is een met deuren afsluitbare legbordstelling gemaakt. Voor grote materialen zijn palletstellingen gebouwd, waar de heftruck makkelijk bij kan. Onder de palletstellingen is er ruimte voor vloeistofopslag.

Er is een platform geplaatst om voldoende ruimte te creëren voor de opslag van alle onderdelen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat ze eenvoudig te bereiken zijn. Dit deel van het magazijn is beveiligd met gaashekwerk. De gaaswand is rondom het platform geplaatst.


Snel schakelen is net zo belangrijk als alle tijd nemen voor een goed gesprek

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak: 02 - 583 01 01


Bel Mail


Productoverzicht:

Magazijnstellingen

Magazijnstellingen

Iedere ruimte heeft haar mogelijkheden en beperkingen. Het is de kunst om daar slim mee om te gaan. Een magazijninrichting moet efficiënt zijn én bijdragen aan een soepele workflow.

Bekijk assortiment »

Platformvloer

Entresol

Met een platformvloer creëert u een extra verdieping in uw magazijn. Een voordelige, stabiele en eenvoudige manier om uw magazijnruimte te vergroten.

Bekijk assortiment »

Scheidingswanden

Scheidingswanden

De hoofdfunctie van scheidingswanden is het waarborgen van de veiligheid van mensen en/of goederen. Met gaas- en scheidingswanden wordt daarvoor gezorgd.

Bekijk assortiment »

Zelfbouwkantoren

Zelfbouwkantoren

Een zelfbouw kantoor biedt een rustige werkruimte in een druk magazijn. Snel te realiseren, inclusief verwarming en elektra en indien gewenst ook airconditioning.

Bekijk assortiment »

Rollenbanen

Rollenbanen

Met rollenbanen worden moeiteloos zware goederen verplaatst. Het is de ideale verbinding tussen montage, opslag en expeditie en levert veel ruimte- en tijdwinst op.

Bekijk assortiment »