MANUTAN MAGAZIJNINRICHTING

Van advies tot een compleet ingericht magazijn op maat, wij realiseren het!

Het Manutan projectteam heeft al vele magazijnen voor verschillende opdrachtgevers mogen inrichten. Hierbij kijken we naar de mogelijkheden maar ook naar bepaalde barrières.
Ons Manutan projectteam denkt verder dan de producten uit de catalogus, we denken met je mee en zoeken een persoonlijke oplossing voor jou. Zo haal je het maximale rendement uit iedere vierkante meten in je magazijn. Jij vertelt wat je nodig hebt en wij geven vrijblijvend advies en bieden je een offerte aan compleet met CAD-tekeningen. Na akkoord ontzorgen we je compleet door middel van een gestroomlijnde levering en montage door ons eigen montage team.
Heb jij plannen om een nieuw magazijn in te richten? Een bestaand depot uit te breiden? Of wil je simpelweg een andere inrichting op een bestaande locatie? Neem dan contact op met ons projectteam.

Advies op locatie
Meedenken vanuit expertise
Volledige montage
Ontzorging voor, tijdens en na

Je magazijn functioneel en flexibel inrichten

Magazijnstellingen en rekken

Van legbordstellingen tot palletstellingen

Het Manutan projectteam helpt met kiezen van de juiste stellingen voor een zo optimaal rendement van de beschikbare ruimte in jouw magazijn. Met een ruim assortiment legbordstellingen, palletstellingen en draagarmstellingen bieden wij jou de oplossing voor al je opslagbehoeften. Van lichte te zware goederen opslag en van groot tot klein, Manutan heeft een passende oplossing voor jou. We tekenen de optimale indeling voor jou en je bedrijf uit. Zorgen voor een gestructureerde levering en monteren waar en hoe jij dat wilt. Later uitbreiden? Ook geen probleem!

Het deskundige advies in combinatie met het uitgebreide Manutan-assortiment resulteert in praktische voordelen voor het magazijn, zoals:

Flexibele oplossingen voor al jouw opslagbehoeften
Bezoek op locatie voor een zo goed mogelijk advies en passende offerte
Topproducten en merken in alle denkbare formaten in combinatie met maatwerk en montage
Neem contact op

Stelling voor specifiek gebruik

Opslag van voedingsindustrie tot laboratoria.

Wanneer je bijvoorbeeld werkt in de voedingsindustrie of een laboratoria zijn de meeste stellingen en rekken niet toereikend voor jouw werkzaamheden. Geen probleem, Manutan heeft de ervaring en het assortiment om een passende oplossing te vinden voor opslag bij elk soort werkzaamheden. We bekijken samen op locatie waar het magazijn aan moet voldoen, natuurlijk altijd conform de regelgeving per werkgebied.
Denk aan kunststof stellingen die voldoen HACCP-normen ideaal voor koelcellen en vriesruimtes. Maar we bieden bijvoorbeeld ook RVS stellingen en andere producten aan voor de cleanroom of medisch gebruik.

Vanuit het ruime Manutan-assortiment en met onze expertise kan een magazijn of opslag op maat worden ingericht voor elk soort werkzaamheden. Compleet met alle benodigde voorzieningen voor bijvoorbeeld:

Opslag specifieke materialen of op een specifieke locatie
Het voldoen aan alle wetgeving en regels per vakgebied of werkveld
Op maat gemaakt en met persoonlijk advies om te voldoen aan al jouw wensen
Neem contact op

Veiligheid in het magazijn

Veilig goederen en machines afschermen met gaaswanden.

Veiligheid krijgt niet altijd voldoende aandacht terwijl het bij alle werkzaamheden van groot belang is.
Denk bijvoorbeeld aan het veilig opslaan van waardevolle goederen door gebruik te maken van gaaswanden of een afsluitbare opslag. En voorkom schade door het veilig opslaan van instabiele producten door je stellingen uit te rusten met doorval- en aanrijbeveiliging is iets waar het Manutan projectteam je graag bij helpt.

Verder is het belangrijk om de veiligheid van je personeel te waarborgen. Hiervoor biedt Manutan de mogelijkheid om met jou op locatie te kijken naar jouw risico-preventiebeleid.

Bij het Manutan projectteam staat veiligheid altijd voorop en helpen we je graag met:

Een projectinrichting waarbij vooraf alle mogelijke risico’s in kaart zijn gebracht
Een veilige opslag voor al jouw goederen, voorraad, materialen en personeel
Het voldoen aan alle wetgeving en regels per vakgebied of werkveld
Neem contact op

Optimaal benutten ruimte

Benut ook de hoogte in je magazijn met een extra verdieping.

Veel bedrijven hebben het gevoel dat er ruimte te kort is en dat er uitbreiding nodig is van het magazijn of de opslag. Echter zien wij vaak dat er niet wordt gekeken naar de mogelijkheden in de hoogte. Het Manutan projectteam heeft jarenlange ervaring met het optimaal benutten van opslagruimtes.

Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een verdiepingsvloer of entresol in je magazijn? Het uitbreiden met een extra platform geeft heel veel extra ruimte die eerst onbenut bleef. Ons projectteam zorgt voor een adequate oplossing voor jouw specifieke situatie compleet met trap, lift of andere toegangsmogelijkheden.

Ons projectteam brengt jouw opslag mogelijkheden tot een hoger niveau en geeft je een grotere opslagcapaciteit door:

Elke meter optimaal te benutten op de grond en op iedere hoogte
Een platform te realiseren dat tot 6 meter kan overspannen en tot 500kg per m² kan dragen
Het monteren van een verdiepingsvloer of entresol om direct extra ruimte te creëren
Neem contact op

Opslag gevaarlijke producten

Veilige opslag voor al je vloeibare en/of chemische producten.

Voor het opslaan van bepaalde producten is het van belang dat je voldoet aan de regelwetgeving per desbetreffend artikel. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt maar daarom zeker niet minder belangrijk. Zo zijn er producten met explosie gevaar die dienen te worden opgeslagen in speciale veiligheidskasten, -stellingen of een veiligheidsbunker.

Verder is het van belang ook vloeibare (gevaarlijke) op te slaan in speciale lekbakstellingen om jouw bedrijf te beschermen tegen lekkages. Olie, vetten, gevaarlijke producten en andere corosieve producten moet je opvangen in een lekbak om contact met de omgeving te voorkomen.

Bij Manutan helpen we je graag met een veilige opslag van al jouw specifieke producten door:

Een projectinrichting waarbij vooraf alle mogelijke risico’s in kaart zijn gebracht
Een opslag plan wat voldoet aan alle regelwetgeving aangaande opslag van elk soort product
Een veilige ruimte die voldoet aan alle veiligheidsnormen en vallen binnen jouw risicopreventiebeleid
Neem contact op

PERSOONLIJK ADVIES

Jouw magazijn snel en veilig ingericht

Deskundig advies en magazijnontwerp op maat

Het Manutan projectteam komt vrijblijvend langs om samen te kijken welke oplossing het beste past in de werksituatie. Op basis van jouw eisen en wensen wordt een advies opgesteld. Uiteraard houden wij hierbij rekening met de wetgeving (bijvoorbeeld de Arbowet) en de laatste inzichten op het gebied van ergonomie. Vanuit dit advies bieden wij een op maat gemaakt magazijnontwerp met een vrijblijvende offerte.

Installatie: snel, zorgvuldig en vakkundig

Akkoord met ontwerp en offerte? Dan gaat het Manutan projectteam direct aan het werk voor je. In overleg stellen wij een planning op. Stipt volgens afspraak realiseren wij de magazijninrichting. Terwijl jij en je collega’s gewoon doorwerken, klaren onze vakmensen snel en zorgvuldig de klus. De nieuwe inrichting wordt altijd turn-key opgeleverd, wat wil zeggen dat de opgeleverde ruimte direct in gebruik genomen kan worden.

MONTAGE

Jouw magazijninrichting zorgvuldig en vakkundig gemonteerd en geïnstalleerd

Groot, klein, eenvoudig, complex, sfeervol of strak? Het maakt niet uit: wij realiseren het. Het Manutan projectteam werkt snel, zorgvuldig en op vakkundige wijze. Wij zetten het ontwerp om in tastbare realiteit.

Door onze turn-key oplevering is de magazijnoplossing direct klaar voor gebruik. De inrichting voldoet aan alle wettelijke vereisten en iedere vierkante meter van het magazijn wordt maximaal benut. Daardoor kan iedere collega efficiënt en op een prettige, ergonomische en veilige manier werken.

Ook ná de afronding staat het Manutan projectteam voor jou klaar. Goede nazorg vinden wij net zo belangrijk als het geven van deskundig advies, een op maat gemaakt ontwerp en het vakkundig monteren van jouw oplossing. Zo kun je altijd bij ons terecht met al jouw magazijnvragen.

GEREALISEERDE PROJECTEN

Benieuwd naar een aantal voorbeelden van projecten die Manutan op maat voor haar klanten heeft gerealiseerd?

Binnen ons vakgebied werken wij veel met gevaarlijke stoffen en brandbare producten. Door de expertise van Manutan hadden wij aan het begin van het project al in kaart aan welke wetgeving en regels wij moesten voldoen. Zo kwamen we tijdens het project niet voor verrassingen te staan.

Dankzij het Manutan projectteam hebben wij niet langer een ruimte tekort voor de opslag binnen ons magazijn. Door efficiënt gebruik te maken van de ruimte en hoogte in ons magazijn hebben wij de opslagruimte bijna verdubbeld.

Omdat ons magazijn een gedeelde ruimte is en wij werken met heel veel verschillende producten was de juiste indeling van ons magazijn een hele opgaven. Maar met behulp van het advies van het Manutan projectteam benutten wij elke M2 van ons magazijn volledig en zijn onze producten veilig opgeslagen.

Neem contact op

Meer informatie?

Onze specialisten helpen je graag met het inrichten van de perfecte werkplek voor jou en je medewerkers en bespreken graag alle voordelen die dit zich meebrengt. Maak hieronder een keuze hoe je in contact met onze specialisten wilt komen:

Contactformulier

Neem contact met ons op via: