Gereedschap veilig opbergen in de werkplaats

Veiligheid en hygiëne op de werkvloer

Het spreekt voor zich dat je op de werkplek allerlei soorten gereedschap nodig hebt. Die tools goed opbergen is een must – niet alleen om ze vlot terug te kunnen vinden, maar ook om de veiligheid te kunnen garanderen. Rondslingerend gereedschap vormt een behoorlijk groot risico, en een ongeluk is soms snel gebeurd! Ontdek onze tips.

De gebruikers van de werkplaats weten het beter!

Als je wil bekijken hoe je het gereedschap het beste opbergt in de werkplaats, dan spreek je bij voorkeur de mensen aan die er dagelijks mee werken. Zij hebben de nodige ervaring en zijn dus meesters in het inschatten van wat handig is en welke risico’s eraan verbonden zijn. Vraag hen bijvoorbeeld waar ze welk gereedschap het meeste nodig hebben, en wat hun voorkeur geniet: alles op één centrale plaats opbergen, of liever niet?

Gereedschapswand of gereedschapskar

Een andere keuze die je aan hen kunt voorleggen, is of ze willen werken met een gereedschapswand of –paneel, of met een gereedschapskar. De voordelen van zo’n gereedschapspaneel zijn legio. Je kunt er veel op kwijt, het is heel overzichtelijk en het werkt snel (want je ziet alles in één oogopslag). Wil je je gereedschap liever achter slot en grendel opbergen? Dan raden we je aan om te opteren voor een gereedschapskast. Een gereedschapswagen of –kist hebben dan weer als grote voordeel dat je alles kunt meenemen naar waar je wil, en dat je het geheel makkelijk kunt afsluiten. Maak er wel een gewoonte van om je wagen of kist op het einde van de dag altijd op dezelfde plaats achter te laten. Voorzie markeringen op de grond om die vaste plek aan te duiden.

Alles op je heupen

Wil je niet telkens moeten teruglopen naar de gereedschapswand als je iets nodig hebt, maar alles snel kunnen pakken, waar je ook bent – zelfs zonder je ogen van je werk af te wenden? Dan is een gereedschapsriem of een gereedschapsvest de handigste oplossing. Let op: er zijn gereedschapsriemen voor rechts- en voor linkshandigen. Bedien je je hamer bijvoorbeeld steeds met de rechterhand, dan moet de hamerlus zich ook aan de rechterkant bevinden.

Meer weten? Onze helpdesk-medewerkers helpen je graag verder!

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 2 juli 2020

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels