Koopwijzer gereedschapswagens: vind de juiste kar voor jouw werkplaats

Slim en efficiënt werken

Ben je weer die steeksleutel kwijt? Of ben je het beu om elke keer je gereedschapskoffer overal mee naartoe te zeulen? Dan is het tijd voor een gereedschapswagen. Je eigen gereedschapstoren op wielen waarmee je je werk handiger, slimmer en comfortabeler maakt. Maar welke gereedschapskar moet je kopen? Wij helpen je in deze blog op weg met een aantal handige tips.

|

Efficiënter werken door slim gereedschapsmanagement

In veel werkplaatsen kan een snelcursus gereedschapsmanagement geen kwaad. Rondslingerende gereedschappen, materialen die niet op de juiste plaats worden teruggelegd en frustratie over de diagnosecomputer die weer verdwenen is. Het zijn slechts enkele voorbeelden waar structuur en overzicht gewenst zijn. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn.

Zo helpen hulpmiddelen zoals gereedschapskisten, -rugzakken en -karren je al een eind op weg. Vooral de gereedschapswagen is hierbij een graag geziene gast in de werkplaats. Zeker op plekken waar dagelijks gesleuteld, gerepareerd en geklust wordt. Met zo’n kar zorg je dat je gereedschap:

  • Op een centrale plek wordt opgeborgen en je overzicht behoudt
  • Minder vaak kwijt is
  • Veilig wordt opgeborgen

Kortom; simpel, maar zeer doeltreffend.

Welke gereedschapskar kopen?

Bij het kopen van een gereedschapskar kom je er al snel achter dat er allerlei mogelijkheden zijn. Ga je bijvoorbeeld voor een lege gereedschapswagen of een compleet uitgevoerd exemplaar met allerlei modules? En hoe zit het met accessoires? Dit zijn slechts een aantal zaken om rekening mee te houden.

Dus welke gereedschapskar je wilt kopen? Dat hangt af van onderstaande factoren.

Capaciteit & soort gereedschap

Centraal bij de keuze staat natuurlijk hoeveel gereedschap je in de gereedschapskar wilt opbergen. Daarnaast speelt ook het soort gereedschap een rol. Is dit vooral standaard gereedschap of ook speciale soorten? Dit heeft invloed op het formaat van de modules, de foaminleg van de lades en de gewenste bescherming.

Indeling van de gereedschapskar

Denk na over de gewenste indeling van de kar. Logischerwijs wil je de meest gebruikte gereedschappen binnen handbereik hebben. Daarnaast is de indeling van de lades een belangrijk aandachtspunt. Zeker als je wilt werken met foambedden of thermogeharde kunststof bedden. Ook zijn er modellen met uitneembare gereedschapskist verkrijgbaar.

Belastbaarheid & omvalbeveiliging van de gereedschapskar

Een belangrijk punt is dat de modules en lades voldoende belastbaar zijn. Houd hier ook weer het soort gereedschap dat je gaat opbergen in het achterhoofd. Hiermee samenhangend moet de gereedschapskar over de juiste omvalbeveiliging beschikken. De volgende elementen helpen hierbij:

  • Zwenkwielen: kies voor een model met grote zwenkwielen die te vergrendelen zijn. Dit verkleint de kans op omvallen of wegrijden;
  • Ladebeveiliging: kies voor een systeem met lades die niet zomaar open kunnen schuiven, ook niet als je de kar verplaatst;
  • MIS-systeem: met dit systeem kan je maar één lade tegelijk openen, waardoor er nooit te veel gewicht aan één kant kan ontstaan.

Omgevingsfactoren & veiligheid

Bekijk in wat voor werkomgeving de kar gebruikt wordt. Zeker binnen een chemische werkomgeving moet het materiaal bestand zijn tegen omgevingsfactoren. Hiermee samenhangend speelt ook veiligheid een rol. Staan de gereedschapswagens in een diefstalgevoelige omgeving? Kies dan voor sloten op specifieke lades of de gehele kar.

Accessoires voor je gereedschapswagen

Je kunt natuurlijk kiezen voor een lege gereedschapswagen, maar ook voor een compleet uitgeruste kar met alle gewenste modules en accessoires. Bedenk hierbij wat je nodig hebt en wat je werk gemakkelijker maakt. Denk hierbij aan laadstations, poetsrolhouders of extra sloten en panelen. Daarnaast is ook de zwenkarm of houder waarop je een laptop of tablet bevestigt tegenwoordig erg populair.

Vind de juiste gereedschapswagen bij Manutan

Meer weten over onze gereedschapswagens of een gereedschapskar online bestellen? Bekijk dan ons assortiment gereedschapswagens en vind de juiste kar voor jouw werkplaats. Vragen of op zoek naar meer informatie? Neem dan vrijblijvend  contact op of bekijk onze Manutan blog voor meer handige tips.

Volg Manutan op