Koopwijzer gereedschapswagens: vind de juiste kar voor jouw werkplaats

Slim en efficiënt werken

Ben je weer die steeksleutel kwijt? Of ben je het beu om elke keer je gereedschapskoffer overal mee naartoe te zeulen? Dan is het tijd voor een gereedschapswagen. Je eigen gereedschapskist op wielen waarmee je je werk slimmer en comfortabeler uitvoert. Maar welke gereedschapskar past nu precies bij jou en je werk? We helpen je op weg met een aantal handige tips.

Efficiënter werken door slim gereedschapsmanagement

Op veel werkplaatsen zou een snelcursus gereedschapsmanagement geen kwaad kunnen. Rondslingerend gereedschap, materiaal dat niet op de juiste plaats wordt teruggelegd en frustratie over de verdwenen diagnosecomputer zijn maar enkele voorbeelden van slecht gereedschapsbeheer. Nochtans kun je met een paar kleine inspanningen snel weer overzicht en structuur aanbrengen. Denk maar aan gereedschapskisten en -rugzakken. Maar de meest praktische oplossing is natuurlijk de gereedschapswagen of gereedschapskar.

Voordelen van een gereedschapswagen

Waar dagelijks gesleuteld, gerepareerd of geklust wordt, is een goed uitgeruste gereedschapswagen met schuiven, opbergruimtes en handige accessoires een welkom hulpmiddel. Zo’n gereedschapskar biedt immers heel wat voordelen:

  • Je bent je materiaal minder vaak kwijt, waardoor je geld én tijd bespaart.

  • Je bewaart je materiaal op een centrale plek, dat is ordelijk en overzichtelijk.

  • De werkplek blijft veilig, omdat collega’s niet meer over rondslingerende voorwerpen kunnen struikelen of zich eraan kunnen verwonden.

  • Alles wordt veilig opgeborgen en je blijft gemakkelijk op de hoogte van je voorraad aan kleine voorwerpen zoals spijkers, bouten en schroeven.

Kortom: de gereedschapswagen is een simpele oplossing voor elke werkplaats.

Welke gereedschapskar of gereedschapswagen kopen?

Als je een gereedschapskar wil kopen, kom je er al snel achter dat er allerlei mogelijkheden zijn. Ga je bijvoorbeeld voor een lege gereedschapswagen of een compleet uitgevoerd exemplaar met allerlei modules? En hoe zit het met accessoires voor de gereedschapswagen? Het zijn slechts enkele zaken waarmee je rekening moet houden.

Met dit lijstje van aandachtspunten helpen we je een goede keuze maken!

Capaciteit van de gereedschapswagen en soort gereedschap

Een doorslaggevende factor voor je toekomstige gereedschapswagen is natuurlijk de capaciteit. Hoeveel gereedschap wil je kunnen opbergen? Hoe meer capaciteit, hoe groter (maar ook hoe zwaarder) de wagen zal zijn, natuurlijk. Denk dus goed na. Misschien kun je een grote gereedschapswagen combineren met een kleine gereedschapstas of -rugzak, voor klussen op moeilijker bereikbare plaatsen?

Daarnaast speelt ook het soort gereedschap dat je in je kar kwijt wilt een rol. Is dit vooral standaard gereedschap of net heel gespecialiseerd materiaal? Ook je materiaal heeft een invloed op de grootte van de kar, op het formaat van de modules die je nodig hebt, de foaminleg van de lades en op de gewenste beveiliging. Kies verstandig: je gereedschapswagen is vooral handig voor het materiaal dat je dagelijks gebruikt.

Indeling van de gereedschapskar

Een slimme indeling van je gereedschapskar helpt je snel en efficiënt te werken. De meest gebruikte gereedschappen hou je daardoor gemakkelijk binnen handbereik. Deel je lades zo in dat je overzicht over je materiaal behoudt. Afhankelijk van het gereedschap dat je in je wagen wilt opbergen, overweeg je het best ook foambedden of thermogeharde kunststofbedden.

Belastbaarheid en veiligheid van de gereedschapswagen

Ook voor de belastbaarheid van je gereedschapswagen is het belangrijk te weten voor welk materiaal je je wagen voornamelijk zult gebruiken. Daarnaast is de veiligheid van de gereedschapswagen op zich belangrijk. De meeste gereedschapswagens hebben speciale elementen om de veiligheid te garanderen:

  • Zwenkwielen: met vergrendeling tegen het wegrollen.

  • Ladebeveiliging: een systeem met lades die niet zomaar kunnen openschuiven, ook niet als je de kar verplaatst.

  • Veel gereedschapswagens hebben lades met een MIS-systeem, waardoor je maar één lade tegelijk kunt openen. Op die manier kan de gereedschapskar niet omkantelen.

Bekijk bovendien in welke werkomgeving de kar terechtkomt. Zeker in een chemische werkomgeving moet het materiaal bestand zijn tegen omgevingsfactoren. Staan de gereedschapswagens in een diefstalgevoelige omgeving? Kies dan voor sloten op specifieke lades of de gehele kar. Er bestaan ook handige anti-inbraakstangen voor gereedschapswagens.

Accessoires voor je gereedschapswagen

Je kunt natuurlijk kiezen voor een lege gereedschapswagen, maar ook voor een compleet uitgeruste kar met alle gewenste modules en accessoires. Bedenk hierbij wat je nodig hebt en wat je werk gemakkelijker maakt. Je kunt je gereedschapswagen met heel wat handige hulpmiddelen uitbreiden: laadstations, poetsrolhouders of extra sloten en panelen. Daarnaast is ook de zwenkarm of houder waarop je een laptop of tablet bevestigt, erg populair. Lees alvast meer over de vele handige accessoires die je kunt kopen voor je gereedschapswagen.

Vind de juiste gereedschapswagen bij Manutan

Bekijk ons assortiment gereedschapswagens en vind meteen de juiste kar voor jouw werkplaats. Vragen of op zoek naar meer informatie? Contacteer vrijblijvend onze helpdesk of lees onze blogs voor meer handige tips!

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 1 februari 2021

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels