Vergaderen in de zithoek? De voor- en nadelen van een ‘cosy corner’

Kantoorinrichting en magazijninrichting

Acht uur aan een stuk gefocust werken, dat lukt niemand. Werknemers moeten af en toe kunnen ontsnappen aan hun computer of hun telefoon. Dat is bevorderlijk voor de ergonomie (regelmatig een andere houding aannemen, voorkomt stramme spieren en pijnlijke schouders), maar het werkt evengoed concentratieverhogend. Zorg daarom dat werknemers van werkomgeving kunnen wisselen.

Een gezellige zithoek

Waarnáár medewerkers dan moeten ontsnappen? De rokers trekken naar de overdekte rookhoek buiten, terwijl andere collega’s samenkomen rond elkaars bureaus. Natuurlijk troepen veel medewerkers ook samen rond de koffiemachine of in de keuken. Wie zijn kantoor wil (her)inrichten, kan dit besef gebruiken om het nuttige aan het aangename te koppelen: wat dacht je van een cosy corner, een gezellige zithoek waar mensen kunnen werken en vergaderen?

Zo richt je je zithoek in

Een cosy corner die uitnodigt tot gezellig zitten is niet beperkt tot woonkamers, maar duikt ook steeds meer in kantoren op. De ingrediënten die er onlosmakelijk mee verbonden zijn, zijn zetels, planten, een laag tafeltje om een koffiemok op te zetten en een hogere variant voor wie zijn laptop liever niet op zijn schoot houdt. Akoestische scheidingswanden zijn ook een optie, om de omringende werknemers zeker niet te storen. Je ziet het resultaat vast al voor je! Maar wat zijn nu de concrete voor- en nadelen?

De voordelen van een cosy corner

Een cosy corner moedigt medewerkers aan om los te komen van hun traditionele werkomgeving en lokt hen (letterlijk) uit hun ‘comfort zone’. Door de routine op die manier te doorbreken, stimuleer je hun creativiteit en inspiratie. Nieuwe ideeën nodig? De zithoek lonkt! Bovendien nodigt een cosy corner meer uit tot ad hoc samenzitten. Gedaan met ‘snel even’ overleggen rond het bureau van een collega, waardoor de omzittenden automatisch afgeleid worden. Tot slot bevordert zo’n gezellig hoekje de sfeer.

De nadelen van een cosy corner

Of je in zo’n cosy corner niet het risico loopt snel gestoord te worden – veel sneller dan wanneer je je bijvoorbeeld afzondert in een vergaderruimte? Dat hangt af van de inrichting. Scherm je cosy corner bij voorkeur een beetje af, net om dat binnenvallen te voorkomen. Er wordt wel degelijk gewerkt in de zithoek! Sommige medewerkers zullen in zo’n hoek ook sneller afgeleid zijn dan aan hun bureau.

Advies nodig voor je cosy corner, of zit je met andere vragen rond kantoorinrichting? Schakel gerust onze Helpdesk in!

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 12 juli 2018

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels