Hoe creëer je een zomerse lunchplek? 8 tips

Een duurzame werkplek

Wat is er met mooi weer fijner dan lekker buiten lunchen? Maar dan moet jouw terrein zich hier wel voor lenen. Een zomerse lunchplek creëer je in een handomdraai met onderstaande checklist.

Zomerse lunchplek

 

  1. Kunststof buitenmeubilair en bankjes met vrolijk gekleurde kussens of traditionele buitenbanken zorgen voor een heerlijk comfortabele zitplek. Houd er rekening mee dat niet iedereen het prettig vindt om vanaf een laag tafeltje te eten of met een bord op schoot. Zorg daarom ook voor lunchplekken op hoogte, in de vorm van houten picknicktafels of aluminium bistrosets.
  2. Zorg voor voldoende (zon)bescherming. Met het wisselvallige Belgische weer is het prettig dat, mocht het onverhoopt beginnen te miezeren tijdens de lunch, je beschermd zit. Dat kan in de vorm van bijvoorbeeld een tent of parasol. Zo ben je ook nog eens beschermd tegen de felle zon.
  3. Voldoende groene aankleding zorgt direct voor een gezellige aanblik. Plaats wat bloembakken met fleurige bloemen en zorg voor voldoende besproeiing.
  4. Op bloemen komen natuurlijk wel insecten af. En dat eet een stuk minder ontspannen. Je kunt wat wespenvangers plaatsen om de wespen bij je lunch uit de buurt te houden.
  5. Wegwerpservies is voor buiten wel gemakkelijk. Geen gesjouw met zware borden en de daarbij behorende kans op meer gebroken servies. Bovendien scheelt dat heel wat afwas!
  6. Wegwerpservies vraagt op zijn beurt weer om goed afvalbeheer. En zeker met insecten in de buurt is het slim hier goed over na te denken. Kies je een gesloten of een open afvalbak? Ga je voor strak en modern of juist voor rustiek?
  7. Als er een rookplek is, maak je lunchplek dan op ‘veilige’ afstand. Zo weet je zeker dat de mensen die lunchen niet in de rooklucht hoeven te eten.
  8. Als je zomerse lunchplek intensief gebruikt wordt, moet hij ook intensief schoongemaakt worden. Een hogedrukreiniger voor hardnekkig vuil en een papiertang voor losse etensresten.

Opklapbare, ecologische picknicktafel - Naaldhout  Bistro set - AluminiumPlantenbak in natuurlijk hout Biologisch afbreekbaar bord

Manutan helpt je graag

Kijk eens op www.manutan.be en laat je inspireren door ons meubilair voor buiten en evenementen. Lees onze blogs boordevol zomertips  op www.manutan.be/blog of bel de helpdesk op 02-583 01 01 voor een vrijblijvend advies over hoe je je lunchplek zo efficiënt, comfortabel en gezellig mogelijk inricht.

Volg Manutan op