5 tips voor het inrichten van je kantine

Een duurzame werkplek

De kantine is binnen veel bedrijven een plek voor ontspanning. Even tot rust komen en een hapje eten en bijpraten met andere collega’s in een liefst sfeervolle setting. Maar dan moet die kantine wel goed zijn ingericht. Hoe je dat doet? Wij helpen je op weg met 5 tips voor de inrichting van je kantine.

Tip 1. Capaciteit

Een van de eerste aandachtspunten is de gewenste capaciteit. Dit heeft zowel te maken met het aantal werknemers als de beschikbare ruimte. Kijk daarom niet enkel naar hoeveel mensen er werken, maar ook naar de pauzetijden. Daarnaast wil je voorkomen dat je de ruimte helemaal volpropt en deze juist beklemmend in plaats van ruimtelijk aanvoelt. Kijk dus naar het totaalplaatje.

Tip 2. Goede kantinestoelen, tafels etc.

Direct daarmee samenhangend zijn de kantinemeubelen omdat deze op verschillende manieren een impact hebben op de (ruimtelijke) beleving. Zo zijn goede kantinestoelen en tafels natuurlijk een must have. Let hierbij op zaken zoals:

  • De mate van comfort

  • Hoe gemakkelijk moeten de tafels en kantinestoelen schoon te maken zijn?

  • Wil je de stoelen ook eenvoudig op kunnen bergen? Dan zijn bijvoorbeeld stapelbare kantinestoelen een handige keuze

  • Efficiënt met de ruimte omgaan? Dan zijn sledestoelen een optie. Deze zet je bovenop de tafels wat ruimte én tijd bespaart bij het schoonmaken. Deze zijn ook populair voor de kantines van scholen. Daarnaast zijn klaptafels een handige oplossing als je behoefte hebt aan flexibiliteit qua capaciteit

Sledestoel                Stapelbare kantinestoel

De juiste stoel kiezen? Bekijk ook onze andere tips voor (kantine)stoelen kopen.

Tip 3. De impact van verlichting

Een derde punt is de verlichting. Licht brengt een ruimte tot leven. Van een donker hol wordt daarentegen niemand vrolijk. Zorg daarom, zeker bij ruimtes zonder natuurlijk daglicht, dat je voldoende verlichting hebt.

Een steeds populairdere keuze is daglichtverlichting die, zoals de naam al verraadt, natuurlijk daglicht simuleert. Het voordeel van dit licht is dat je er ook meer energie van krijgt en dus beter uitgerust je pauze uitkomt.

Meer uit je pauze halen? Bekijk ook onze tips voor een verkwikkende pauze

Tip 4. Inspiratie & afwisseling

De beleving van een ruimte hangt ook af van de uitstraling. Goed dus om hierover na te denken. Een moodboard helpt je hierbij. Hierop verzamel je de verschillende ideeën en creëer je in grote lijnen een impressie van de inrichting van de ruimte. Een handig vertrekpunt dus.

Posterklemmen     Plant     Zitbank

Qua inrichting zijn er volop mogelijkheden om afwisseling en een inspirerende ruimte te creëren. Denk hierbij aan het gebruik van kleuren, planten en inspirerende posters of quotes. Een andere manier om een speelse uitstraling te maken is door zitplaatsen af te wisselen. Dus op de ene plek normale tafels en kantinestoelen en op de andere juist hoge tafels en barkrukken en/ of een loungehoek. Er zijn mogelijkheden genoeg!

Tip 5. Betrek je collega’s

Tot slot de vijfde en laatste tip: betrek collega’s bij de inrichting van de kantine. Zo voelen zij zich niet enkel gehoord, maar creëer je ook een kantine waarin de wensen van jouw ‘doelgroep’ centraal staan. En natuurlijk kun je zomaar briljante ideeën tegenkomen waar je zelf echt niet op gekomen was.

Kantineset

Manutan werkt voor jouw werkplek

Bij Manutan willen we jouw werk leuker en gemakkelijker maken. Daarom bieden we op onze blog volop inspiratie en tips en bieden we in onze webshop alles aan om je werkplek (en kantine) in te richten en aan te kleden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan ons assortiment opklaptafels en (stapelbare) kantinestoelen.  Comleet ontzorgd uw kantine inrichten? Neem contact op met Manutan Projectinrichting en ontvang vrijblijvend inrichtingsvoorstellen.

Lees meer over onze projectinrichtingsservice of neem vrijblijvend contact op voor een vrijblijvend advies. We vertellen je graag meer.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 18 juli 2019

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels