Garderobekast of lockerkast kiezen? Lees onze koopwijzer voor lockers!

Veiligheid en hygiëne op de werkvloer

Garderobekasten, lockers, kluisjes … Je vindt ze in verschillende soorten en maten. Sommige modellen helpen kledij netjes op te bergen of waardevolle spullen veilig te bewaren, andere zijn ontworpen voor specifiek gebruik. Lees hier waarop je moet letten bij de aankoop van lockers.

Soorten lockers

Natuurlijk moet je als eerste stap in je beslissingsproces bepalen wat je precies nodig hebt en waarvoor je de lockers gaat gebruiken. Er zijn heel wat mogelijkheden:

  • Lockers met één deur: deze lockers bestaan uit één of meerdere kolommen naast elkaar. Je vindt exemplaren met en zonder schoon/vuilverdeling. Binnen deze groep lockers vind je er die geschikt zijn voor lichte industrie, zware industrie en voor op kantoor.

  • Meervakslockers: deze lockers hebben kleinere opbergvakken, verdeeld over een of meerdere kolommen.

  • Garderobekast voor specifiek gebruik: hieronder vallen de lockers met droogsysteem, onderhoudskasten, linnenkasten en de garderobekasten voor brandweer en politie.

  • Kluisjes met muntslot en multimedialockers: in deze lockers kunnen klanten, bezoekers of medewerkers hun waardevolle spullen opbergen. De lockers zijn verkrijgbaar met transparante deuren en met of zonder muntslot.

  • Garderobekluisjes: kluisjes met een sleutelslot om persoonlijke spullen gemakkelijk en veilig op te bergen.

De juiste garderobekast of locker kiezen

Er zijn nog enkele andere aandachtspunten voor de aankoop van je nieuwe lockers. Denk bijvoorbeeld aan de manier van monteren: wil je een kant-en-klare locker die als één geheel geleverd wordt of heb je liever een zelfbouwsysteem met losse onderdelen? Zo’n zelfbouwsysteem is bijvoorbeeld handig als de ruimte waarin de lockers moeten komen moeilijker toegankelijk is door smalle hallen of smalle deuren.

Daarnaast moet je kiezen waarop de lockers zullen steunen: op een sokkel of op poten? Met een sokkel vermijd je rommel onder de kast, met de pootjes is de vloer onder de locker eenvoudig schoon te maken.Ten slotte kun je kiezen voor lockers met een cilinderslot of met een vlinderslot voor een hangslot.

Accessoires voor lockers

Over de schoonmaak gesproken: een stofkap voorkomt dat er rommel bovenop de locker terechtkomt en zorgt dat het poetspersoneel de lockers gemakkelijk kan schoonmaken. En er zijn nog andere handige accessoires: denk maar aan een handdoekdrager of een zitbank met of zonder kapstok. De accessoires vergroten het gebruiksgemak van de lockers en zorgen voor een ordelijke kleedkamer en tevreden werknemers! Je kunt ten slotte nog kiezen voor een vervangslot voor je locker: een cilinderslot of een vlinderslot met hangslot, zodat elke locker apart op slot kan.

Veiligheid van de lockerkast

De meeste lockerkasten voldoen aan de internationale normen voor metalen garderobekasten. Dat wil zeggen dat ze veilig, hygiënisch en inbraakwerend zijn.

Manutan helpt je graag

Bekijk ons volledige assortiment garderobekasten op onze webshop. Advies nodig bij het kiezen van je garderobekast of wil je meer weten over de inrichting van je kleedruimte? Contacteer ons projectteam via projects@manutan.be of 02 583 01 01. Tips voor efficiënt, veilig en ergonomisch werken lees je in onze andere blogs.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 19 juli 2020

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels