Ga voor een waterdichte veiligheid op en rondom de werkplek

Veiligheid en hygiëne op de werkvloer

Veiligheid op de werkvloer gaat niet enkel over een veilige werkomgeving, maar ook over zaken zoals het buitenhouden van ongewenste gasten en het beschermen van bedrijfsdata. Een niet te onderschatten onderwerp. Zeker als je weet dat veel bedrijven er ooit wel eens mee te maken krijgen. Tijd dus om de veiligheid op en rondom de werkvloer te verbeteren. Wij helpen je graag op weg met onderstaande tips.

5 manieren om jouw bedrijf beter te beveiligen

Ongewenste gasten binnen je bedrijf ben je liever kwijt dan rijk. Daarom is het belangrijk dat je weet wie je binnen laat! Een goede toegangscontrole en beveiliging binnen en rondom het bedrijfsgebouw is daarom onmisbaar. Hieronder zetten we enkele hulpmiddelen op een rij waarmee jij de beveiliging inzichtelijk en waterdicht maakt.

  • Toegangscontrolesysteem: toegangscontrole heb je in allerlei soorten en maten variërend van een receptie tot een volledig bemande controlepost met beveiligingsmensen. Het voordeel van toegangscontrole is niet alleen dat je beter zicht hebt op wie er je bedrijf binnenkomt, maar ook de afschrikkende functie;

  • Veiligheidscamera’s: met videobewaking houd je letterlijk en figuurlijk een oogje in het zeil. Zo creëer je beter zicht op de aanwezige personen, kijk je ook mee in bv. het magazijn en profiteer je ook hier weer van de preventieve functie door het afschrikeffect;

  • Toegangspasjes of badges: door te werken met pasjes of badges zie je direct wie er werkt, wie er te gast is en wie er wellicht niet thuis hoort. Dit is tevens een goede manier om identiteitsfraude te voorkomen;

  • Hekken, slagbomen en toegangspoortjes: ongewenste gasten houd je ook buiten door ze simpelweg geen mogelijkheid te geven om binnen te komen. Plaats daarom hekken waar nodig, versper de toegang met een slagboom of plaats toegangspoortjes bij de ingang van het gebouw;

  • Alarmsystemen en bewegingsdetectors: als voorkomen is mislukt, is alarmeren de beste optie. Installeer daarom een alarmsysteem en hulpmiddelen zoals een bewegingssensor en zorg dat je weet wanneer het mis gaat.

Overigens speelt ook voorlichting hier een belangrijke rol qua preventieve veiligheid. Zorg dus dat werknemers op de hoogte zijn van de beveiligingsprotocollen en dat ze direct kunnen handelen als de situatie daarom vraagt.

Bescherm je vertrouwelijke documenten tegen nieuwsgierige ogen

Naast de ‘externe’ beveiliging, zijn er ook intern maatregelen nodig om bedrijfsdocumenten te beschermen. Je wilt er tenslotte niet aan denken dat documenten met vertrouwelijke informatie (na het weggooien) op straat komen te liggen. Een kluis en brandwerende archiefkasten zijn een goede manier om belangrijke en actuele documenten veilig op te slaan. Maar wat doe je met documenten die je weg wilt gooien, maar die niet in verkeerde handen mogen vallen? Die haal je door de papiervernietiger! Die zijn er in allerlei soorten, maten en budgetten en kunnen je een hoop narigheid besparen.

Vraag het onze veiligheidsspecialist

Wil je meer weten over veiligheid op en rondom de werkplek of veiliger werken? Neem dan vrijblijvend contact op met onze helpdesk. Wij adviseren je graag.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 1 november 2019

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels