De juiste werkkleding voor elke branche

Veiligheid en hygiëne op de werkvloer

Er is ontzettend veel keus op het gebied van werkkleding. Maar welke werkkleding past nu bij jouw werkzaamheden en branche? We zetten enkele werkomgevingen waar (beschermende) werkkleding belangrijk is voor je op een rijtje. Van werken in de bouw tot de chemische industrie: we vertellen je er alles over.

Werken in de bouw

Werk je in de bouw? Dan heb je in ieder geval te maken met een stukje veiligheid. Zo moet je goed zichtbaar zijn. Hiervoor zorg je ondere andere door het dragen van hoge zichtbaarheidskleding. Denk aan jassen, hesjes of signaalarmbanden. Daarnaast heb je te maken met diverse omstandigheden buiten zoals kou, wind en regen. Ook hier moet je de juiste beschermende kleding hebben om de werkdag comfortabel en optimaal door te komen.

Werken in de horeca

Ook de voedingsindustrie en de horeca vraagt om speciale werkkleding. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan keukenschorten, koksbuizen, speciale werkbroeken en halsdoeken.

Werken in klinische omgevingen en chemische industrie

Werk je in een omgeving waar hygiëne extra belangrijk is, zoals de chemische industrie of een klinische omgeving? Denk dan aan wegwerpkleding zoals schoenhoezen, bezoekersjassen, overalls en haarnetjes.

Werken in brandgevaarlijke omgevingen

Hitte en vuur vragen om speciale brandwerende of vlamvertragende kleding. Dit heb je bijvoorbeeld nodig als lasser of als brandweerman. Ook hier heb je de keuze uit verschillende soorten beschermende kleding: van speciale werkjassen tot lasschorten.

Werkkleding voor alle omgevingen

Tot slot is er nog veel werkkleding die voor elke werkomgeving geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan praktische werkbroeken die je zowel in een autogarage als een magazijn kan dragen, of comfortabele sweatshirts voor elke werkdag.

Beschermende kleding en werkkleding kopen? Dat doe je bij Manutan

Het maakt niet uit voor welke werkzaamheden of voor welke branche je speciale werkkleding nodig hebt. We hebben het allemaal bij Manutan! Ontdek nu ons ruime assortiment beschermende kleding en werkkleding. Wil je meer informatie of een advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact op, het Manutan team kijkt graag met je mee.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 21 oktober 2019

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels