3 tips voor het wegwerken van kabels op kantoor

Veiligheid en hygiëne op de werkvloer

Blog: 3 tips voor het wegwerken van kabels op kantoor

Het is niet alleen een flinke ergernis op kantoor, het is ook nog eens gevaarlijk: rondslingerende kabels. Struikelen en uitglijden zijn veelvoorkomende ongevallen op de werkvloer. Maar wat kan je hier nu aan doen? We delen in deze blog 3 handige tips voor het wegwerken van kabels op kantoor.

Tip #1 Inventarisatie kabels

Goed kabelmanagement op kantoor begint met een inventarisatie. Hoeveel kabels heeft je werkplek? Waar zitten de stopcontacten? En zijn alle kabels in gebruik? Kijk daarnaast ook of er draadloze oplossingen zijn, bijvoorbeeld voor een toetsenbord of muis.

Tip #2 Kabelbrug en kabelgoot

Nu je een duidelijk overzicht hebt om hoeveel kabels het gaat (en waarvoor ze gebruikt worden), is het tijd om er echt mee aan de slag te gaan. We vertellen je graag wat meer over onze kabeloplossingen zoals een kabelgoot en kabelbrug. Kabels op de vloer werk je weg met een kabelbrug, zodat het voor iedereen veilig is om rond te lopen. Ook bescherm je de kabels zo optimaal en voorkom je kabelbreuken. Voor kabels rondom bureaus zijn kabelgoten en flexibele kabelorganizers de ideale keuze.

Tip #3 Kabeldoos

Alle kabels hebben natuurlijk ergens een bron van energie nodig. Vaak heb je niet de luxe van veel stopcontacten naast elkaar en is gekozen voor een stekkerdoos met meerdere aansluitingen. Het nadeel? Ook dit ziet er niet erg opgeruimd en netjes uit. De oplossing hiervoor is het gebruik van een kabeldoos. Een kabeldoos heeft een mooi design en maakt overzichtelijk en stofvrij opbergen van kabels mogelijk.

Meer weten over kabelmanagement? Vraag het onze specialisten

Tot zover onze tips voor de omgang met kabels op kantoor. Wil je meer informatie over kabelgoten of andere soorten kabeloplossingen? Neem dan vrijblijvend contact op, het Manutan team kijkt graag met je mee.

Volg Manutan op