De leukste zomerhacks deel 2

Slim en efficiënt werken

De zomer is een populaire tijd voor onderhoud en klusjes. Maak het jezelf een stuk gemakkelijker met onderstaande hacks. Zo voorkom je bovendien een hoop onnodige verspilling.

buiten_blue_aluminium_fb

Nooit meer verfbakjes schoonmaken!

De zomer is de ideale tijd om buiten alles te schilderen. Maar als de klus dan eindelijk geklaard is, blijft eigenlijk het meest vervelende klusje nog over: het schoonmaken van de kwast en het bakje waar de kwast in ‘gerust’ heeft. Gelukkig is daar een oplossing voor: gebruik bijvoorbeeld een kan waar melk in zat en verzwaar deze door er wat zand in te doen. Als je je kwast niet gebruikt, kun je hem heel eenvoudig in de opening van de kan laten rusten.

overig_verfblik_fb

Met een elastiek verspil je geen druppel verf meer

De zomer is een populaire tijd om al het schilderwerk weer eens bij te werken. Maar bij schilderen hoort haast onlosmakelijk knoeien en druppen. Wanneer je steeds weer je kwast langs de rand van het verfblik haalt om een teveel aan verf kwijt te raken, loopt de verf op een gegeven moment over het blik of, nog erger, loopt het teveel aan verf langs de kozijnen. Met deze eenvoudige truc is dat verleden tijd. Haal je kwast simpelweg langs het elastiek: einde verspilling.

overig_wasbak_fb

Past je emmer niet onder de kraan? Gebruik een veegblik

Hoe vervelend is het als je emmer niet onder de kraan past terwijl je net vol goede moed aan de zomerschoonmaak bent begonnen. Het enige wat je nodig hebt om dit probleem op te lossen is een (schoon) veegblik. Deze gebruik je als een trechter waardoor je emmer in een mum van tijd vol is. En zo hoef je ook niet die zware emmer uit je wasbak te tillen. Succes!

overig_ducttape_fb

Word je gek van het lospeuteren? Plak een paperclip

Een terugkerende bron van irritatie op kantoor is het lospeuteren van tape of plakband. Met deze handige hack ben je nooit meer het begin van je taperol kwijt. Plak er een paperclip op en je probleem is voor altijd opgelost. Dat zoiets eenvoudigs zoveel tijdwinst op kan leveren!

Manutan helpt je graag

Manutan heeft allerlei artikelen om het buiten- en binnenwerken in de zomer plezierig en productief te maken. Bekijk hiervoor onze online toolbox vol tips, checks en hacks voor je kantoor, magazijn en werkplaats. Zo ben je helemaal klaar voor een mooie productieve zomer. Lees ook al onze zomerblogs op manutan.be/blog of bel de helpdesk op 02-583 01 01 voor vrijblijvend advies.


Zie ook:

buiten_white_thee_fb
De leukste zomerhacks deel 1
onderwijs_pennenbak_fb
De leukste zomerhacks deel 3

Volg Manutan op