Wat moet je inslaan om de kou te trotseren?

Slim en efficiënt werken

Om goed voorbereid te zijn op de kou is het verstandig om bepaalde artikelen, die vaak snel de deur uitgaan, op tijd in te slaan. Zo ben je goed voorbereid op het winterseizoen.

Kou tegengaan

Bij kou kun je minder efficiënt werken. Koude vingers, handen en voeten werken niet echt mee. Zorg er daarom voor dat je werkplek binnen en buiten goed verwarmd wordt met bijvoorbeeld een ventilatiekachel of heteluchtkanon. Hou kou en tocht buiten de deur door een strippendeur te plaatsen. Daarnaast kun je je medewerkers isotherme slippers, warme sokken en koudebeschermende kleding aanbieden, evenals warme dranken zoals koffie, thee, chocomelk of soep.

Goed kunnen werken in de sneeuw

Zodra de eerste sneeuw zich aandient, is het strooizout binnen de kortste keren uitverkocht. Door genoeg strooizout in te slaan garandeer je je werknemers en klanten een veilige sneeuw-  en ijsvrije toegang. Vergeet ook niet een zoutbak en sneeuwschuiver  tijdig aan te schaffen.  In extreme gevallen bij gladheid op het werkterrein biedt je je medewerkers zelfs antislipzolen aan.

Je bedrijf schoonhouden

Wanneer het flink gesneeuwd heeft, zorgt dat voor heel wat vuile voetstappen binnen. Medewerkers nemen de sneeuw en het eventuele strooizout mee naar binnen. Dat zorgt niet alleen voor smerige vloeren, door het strooizout kan bijvoorbeeld een natuurstenen vloer aangetast worden. Vuilabsorberende entreematten bieden dan zeker uitkomst.

Wateroverlast

Heeft het echt heel veel geregend of gesneeuwd en is je kruipruimte of kelder ondergelopen? Zorg er dan voor dat werknemers gewoon in een droge omgeving kunnen werken door tijdig een dompelpomp aan te schaffen.

Manutan helpt je graag

Met bovenstaande tips zorg je voor een warmere en efficiëntere werkplek tijdens de ergste kou. Kijk ook eens op manutan.be, onze blog boordevol tips of contacteer de helpdesk voor meer informatie over efficiënt werken.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 20 november 2020

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels