Virtueel kerstfeestje met de collega’s? Yes, you can!

Slim en efficiënt werken

Toegegeven: ook wij zouden liever met onze collega’s een flesje kraken, een feestmaal delen en gezellig klinken op het nieuwe jaar. Maar we zijn er ons tegelijk goed van bewust dat dat dit jaar niet kan. Laat dat je niet tegenhouden om er toch een memorabel moment van te maken. Ontdek hier onze tips voor een geslaagd virtueel kerstfeestje of kerstdrink met je collega’s, létterlijk met elkaar verbonden (dank je, internet) en corona proof.

Santa calling: virtueel kerstfeest … in gepaste outfit!

De kneepjes van het vak ‘videobellen’ moeten we jou na deze maanden van thuiswerk al lang niet meer leren. Probeer die videocalls een niveautje hoger te tillen. Zorg voor leuke kerstversiering in de achtergrond en spreek af om een mooie outfit aan te trekken voor het virtuele kerstfeestje. Ga voor chic of doe eens gek: een vrolijke kersttrui, een glanzend satijnen pak met elandprint of all the way verkleed als kerstboom. Een beetje onbezonnenheid kan, nu misschien wel meer dan ooit, eens deugd doen. Dress to impress!

Betrek je medewerkers tijdens het virtuele kerstfeest

Als er iéts uit den boze is voor je virtuele kerstfeest, dan is het wel saai eenrichtingsverkeer. Met tientallen collega’s in één videocall een uur lang moeten luisteren naar enkele sprekers: er zijn leukere dingen. Werk je in teams? Laat de verschillende groepen iets kleins voorbereiden. Een quiz over het bedrijf, kerstliedjes zingen of mekaar rijmende nieuwjaarsbrieven voorlezen: voeg wat interactiviteit en creativiteit toe. Voel goed aan hoe de dynamiek tussen je werknemers is en probeer die in te schakelen om er een onvergetelijk moment van te maken. Op afstand is géén synoniem voor afstandelijk! Wist je dat er ook externe organisaties zijn die je kunt inschakelen voor de organisatie van je virtuele kerstfeestje? Steek zeker je licht eens op bij eventbureaus die teambuildings en incentives organiseren.

Jingle-bel: bezorg een geschenkje aan de deur van je medewerkers

Natuurlijk horen bij de eindejaarsperiode ook geschenkjes. Hoe pakte je organisatie dit de voorbije jaren aan? Probeer die traditie aan te houden. Laat je pakjes leveren door een ingehuurd bedrijf of zoek vrijwilligers die voor kerstman willen spelen. Een kleine attentie waarmee je je medewerkers bedankt voor hun inspanningen in het voorbije, bizarre jaar of een originele en persoonlijke kerstkaart: laat voelen dat je het meent. Of wat dacht je van een jaaroverzicht, waarin je leuke insiders over de collega’s verwerkt en hen een hart onder de riem steekt? Doe die extra inspanning – je medewerkers zullen dat appreciëren.

Praktische tips voor je virtuele kerstfeestje

Maar ook bij een virtueel kerstfeest komt wat organisatie kijken. Zorg dat je de videocall op tijd aankondigt en dat je medewerkers er ook écht tijd voor kunnen maken. Stuur dus tijdig die uitnodiging uit! Geef duidelijk aan wat kan en niet kan voor je organisatie. Mogen de collega’s een glaasje drinken achter hun computerscherm of wordt dat binnen de bedrijfscultuur niet geapprecieerd? Om dit duidelijk aan te geven, kun je ervoor kiezen om in je kerstpakket een drankje en versnapering te stoppen en dat tijdig te laten leveren. Zorg voor voldoende schouders onder het project. Maak duidelijke afspraken over wie wat doet en noteer tegelijk alles in een draaiboek. Zolang we samen tegen het virus moeten vechten, kan het alleen maar tijdswinst betekenen als je een handig stappenplan voor geslaagde virtuele collegialiteit meteen bij de hand hebt.

Een fiscaal aftrekbaar kerstfeestje

Een geschenkje krijgen is altijd leuk, dus ook je werknemers zullen je gebaar op prijs stellen. Als werkgever is zo’n geschenk meestal fiscaal aftrekbaar. Er gelden enkele voorwaarden, maar zolang het geschenk geen deel uitmaakt van het belastbaar loon (voordeel aller aard), is het niet onderhevig aan de RSZ-heffing. Voor de werkgever is het kerstgeschenk fiscaal aftrekbaar. Per werknemer kun je een waarde van 40 euro spenderen, met maximaal 40 euro bijkomend per kind ten laste.

Het Manutan-team wenst je een fijne ‘speciale’ eindejaarsperiode.

Veel plezier met je kerstfeestje!

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 7 december 2020

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels