Transportbak, magazijnbak of stapelbak – Hoe kies je de beste bak?

Slim en efficiënt werken

Bakken kunnen gebruikt worden voor voorbereiding, behandeling, opbergen of transport en elke toepassing vraagt om een specifieke bak. Bovendien bestaan er bakken in verschillende soorten, maten en materialen. Hieronder wordt besproken welke dat zijn en waarop je moet letten bij het kiezen, kopen en gebruiken.

Het juiste materiaal

Je hebt bakken van karton, kunststof (PP-polypropyleen of PE-polyethyleen), metaal en RVS. Je kunt ze gebruiken voor voorbereiding, behandeling, opbergen of transport. Hieronder bespreken we de acht soorten opbergbakken, steeds met  de voorkeursmaterialen:

  1. Voordelige bakken met de juiste prijs-kwaliteitverhouding: karton (++), kunststof (+)

  2. Veelzijdige, lichtgewicht bakken: karton

  3. Geluidsabsorberende bakken (voor gebruik op transportband): karton (++), PP (+)

  4. Slijtvaste bakken: RVS en metaal (+++), PP en PE (+)

  5. Bakken die bestand zijn tegen chemische middelen: RVS (+), PP (+)

  6. Bakken die bestand zijn tegen hoge temperaturen en temperatuurschommelingen: RVS (+++), metaal (++ niet voor lage temperaturen), karton en PE (+)

  7. Hygiënische bakken voor levensmiddelen: RVS (++), PE en PP (+)

  8. Duurzame en onderhoudsvriendelijke bakken die recycleerbaar zijn: RVS (++), metaal, PE en PP (+)

Voor iedere toepassing de juiste bak

Elke toepassing vraagt om een specifieke bak. Wil je kleine onderdelen in je magazijn opbergen of wil je de bak gebruiken voor orderpicking en transport? Moeten ze stapelbaar en afsluitbaar zijn of wil je de bak voor catering en voedingsmiddelen gebruiken? Hieronder vind je enkele voorbeelden.

Stapelbakken voor het magazijn Perfect geschikt voor het opbergen van onderdelen. In allerlei maten, kleuren en materialen. Stapelbaar en meestal ophangbaar op sleuvenpanelen. Makkelijk toegankelijk door grote grijpopening. Bekijk hier het volledige assortiment stapelbakken.

Ladebakken voor kasten en stellingen Vaak met uittrekbeveiliging en mogelijkheden tot vakverdeling. Bekijk hier het complete assortiment ladebakken.

Euronorm bakken voor transport Euronorm is een gestandaardiseerde maatvoering op basis van een industriepallet (120 x 100 cm), een Europallet (120 x 80 cm) en een rolcontainer (80 x 60 cm). Hierdoor kunnen Euronorm bakken efficiënt op Europallets en industriepallets worden gestapeld. Op één rolcontainer passen twee Euronormbakken van 60 x 40 cm of vier Euronorm bakken van 40 x 30 cm naast elkaar. Bekijk hier alle Euronorm bakken.

Opbergbakken en opbergboxen Stevige stapelbare boxen met losse deksel en handgrepen. De transparante uitvoering maakt de inhoud makkelijk zichtbaar. Bekijk hier alle opbergboxen.

Vouwkratten Ruitebesparend, praktisch en sterk. Bekijk hier alle vouwkratten

Transportbakken met klepdeksel Nestbaar en op deksel stapelbaar. Ook verkrijgbaar met veiligheidsverzegelingen. Bekijk hier het assortiment transportbakken.

Voedselbakken en containers Bekijk hier het volledige assortiment hygiënische bakken voor transport of in de keuken.

Potten en flessen Voor kleinere volumes. Geschikt voor chemische en medische toepassingen en voor levensmiddelen. Bekijk ze hier.

Vaten en jerrycans Voor levensmiddelen, brandstoffen en chemische middelen. Zie hier het complete assortiment.

Groot volume bakken Voor de transport van vloeistoffen of voedingsmiddelen in grote hoeveelheden. Bekijk ze hier.

Opslagtanks Veilige transport- en opslagtanks met aftapkraan voor vloeistoffen t.b.v. levensmiddelen of chemische industrie. Bekijk hier alle transporttanks.

Met bovenstaande informatie heb je een goede indruk van wat er bij het kopen van opbergbakken komt kijken, klik hier om het assortiment bakken op Manutan.be te bekijken. Meer info nodig voor de aankoop van bakken? Contacteer de Helpdesk van Manutan. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 1 november 2020

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels