Nooit meer last van haperende technologie in vergaderingen

Slim en efficiënt werken

Veel vergadertijd wordt verspild door haperende technologie en de afwezigheid van collega’s waarvan de inbreng eigenlijk vereist is. Vaak beschikken we over (video)vergadertools, maar die worden niet of inefficiënt gebruikt. Wat moeten we op orde brengen om eindelijk slim en efficiënt te gaan vergaderen?

Herken je de volgende situaties?

Wie heeft het niet meegemaakt: je wil je laptop aansluiten op de beamer of op grootformaat scherm, maar de juiste kabel voor de aansluiting ontbreekt. Voor je het weet ben je een kwartier verder en zijn er meerdere mensen met jouw probleem bezig. Dit levert een hoop tijdverlies op en ook de aandacht van je publiek is ondertussen op iets anders gericht.

Een ander bekend probleem: een collega is verhinderd voor de vergadering, maar kan wel deelnemen door middel van een videogesprek via je laptop. Vervolgens ziet hij niet iedereen, is nauwelijks te verstaan vanwege de slechte geluidskwaliteit of hoort hij de discussie niet goed omdat de microfoon van je laptop niet geschikt is voor dit soort zaken. Dan valt de Wifi- verbinding weg of je laptop valt halverwege de vergadering uit omdat de batterij leeg is. En wat te denken van telefonische vergaderingen waar deelnemers elkaar niet goed begrijpen? Telefonisch een document bespreken leidt al snel tot verwarring omdat de deelnemers naar een andere pagina of afbeelding zitten te kijken.

Checklist techniek

We hebben een checklist gemaakt van (technische) tools die onmisbaar zijn voor een efficiënte vergadering:

Wij helpen je graag

Met bovenstaande tips zorg je dat je altijd goed voorbereid bent op een presentatie of vergadering. Dit helpt je slimmer en sneller te werken.  Wil je meer lezen over slimmer en sneller werken? Kijk ook eens op www.manutan.be, onze blog boordevol tips of contacteer de helpdesk voor meer informatie.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 20 december 2018

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels