In 4 stappen naar een georganiseerde garderobe

Slim en efficiënt werken

Opbergruimte heb je in allerlei soorten en maten, dus ook voor je garderobe. Op het eerste oog simpel, maar toch zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. Welke dat zijn? Dat lees je in deze blog met handig stappenplan om je garderobe efficiënt en georganiseerd in te richten.

Een overzichtelijke en opgeruimde werkplek

Rondslingerende spullen zorgen voor een rommelige en onveilige werkplek. Zo blijkt uit onderzoek dat 70% van de werknemers vindt dat rommel tot onveilige situaties leidt. Daarnaast vindt maar liefst 79% een nette werkplek belangrijk. Tijd dus voor actie. Een opgeruimde werkplek begint met de juiste faciliteiten. Hierbij denk je waarschijnlijk direct aan zaken zoals kasten en prullenbakken, maar vergeet vooral de garderobe niet. Zaken zoals een kapstok, kledinghaken en lockers vormen hierbij de basis. Wil jij het ook goed aanpakken? Bekijk dan onderstaand onze vier stappen op weg naar een goed georganiseerde garderobe.

Stap 1: inventariseer de opslagbehoefte

Efficiënt opbergen begint bij weten wat je eigenlijk wilt opbergen. Breng daarom in kaart wat je kwijt wilt. Gaat het om jassen en paraplu’s? Dan is een staande kapstok prima. Wil je echter juist werkkleding zoals veiligheidsjassen, overalls of helmen opbergen? Dan is een stevige (metalen) wandkapstok of garderobekast juist geschikter. Maak daarnaast ook een inschatting hoeveel andere spullen je kwijt wilt en of een persoonlijke opbergruimte gewenst is. In dit geval zijn bijvoorbeeld garderobekasten of lockers met slot of code een goede optie.

Stap 2: analyseer de omgevingsfactoren

De ene werkomgeving is de andere niet. Bedenk daarom van tevoren goed in wat voor omgeving je de garderobe elementen gaat plaatsen. Bij een standaard kantooromgeving zijn er waarschijnlijk weinig bijzonderheden. Ga je echter aan de slag in een vochtige of openbare omgeving? Dan is het belangrijk dat je hierbij rekening houdt met het juiste materiaal. Denk aan kunststof of roestbestendige aluminium wandkapstokken voor vochtige omgevingen en stevige metalen kapstokken en garderobekasten voor plekken die vandalismebestendig moeten zijn.

Stap 3: de gewenste uitstraling

Het mooiste effect creëer je als je garderobe in lijn is met de rest van het interieur. Binnen de werkplaats is functioneel design vaak prima, maar in een kantooromgeving of receptie speelt uitstraling een grotere rol. Zaken zoals wandkapstokken, garderobekasten en zelfs kledinghaken zijn daarom verkrijgbaar in verschillende stijlen, van gevormd klassiek tot strak design. Zelfs voor die receptie met de uitstraling van een fabriekshal is er dus een passende kapstok te vinden. Bij een garderoberuimte waarin mensen zich omkleden is een garderobebank een welkome aanvulling, voor een stukje extra comfort.

Stap 4: extra eisen & accessoires

De standaard garderobe is met allerlei accessoires uit te breiden. Denk hierbij aan stofkappen voor op je garderobekast, kledinghangers en parapluring voor je kapstok of sloten om je locker goed af te sluiten. Bekijk of er nog zaken zijn die het geheel compleet maken en bestel ze direct mee.

Graag een persoonlijk advies?

Tot zover de tips voor een opgeruimde en goed georganiseerde garderobe. Op zoek naar meer tips? Bekijk dan onze blog of neem vrijblijvend contact op met onze helpdesk. We geven je graag persoonlijk advies.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 18 december 2019

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels