Een instructiebord of info-systeem kiezen – 4 tips

Slim en efficiënt werken

Volgens de 5S methodiek is het belangrijk handelingen en instructies vast te leggen op een instructiebord. Maar er is zoveel keuze in informatie-, presentatie- en mededelingenborden dat het moeilijk is het juiste te kiezen. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Mededelingenborden en info-systemen

De handelingen die genomen moeten worden bij bijvoorbeeld het betreden van de werkvloer of het gebruiken van  een bepaalde machine leg je vast op een bord. Het bord of informatiesysteem hang je in de ruimte waar de instructie betrekking op heeft. Een aantal borden die je hiervoor kan gebruiken:

Prikbord of whiteboard

Prikborden en magnetische whiteboards  zijn ideaal voor het ophangen van instructies, afspraken en stappenplannen.

Vitrine of wissellijst

Er zijn vitrines voor gebruik binnen en waterdichte vitrines voor buiten. Het slot en veiligheidsglas zorgen ervoor dat de informatie niet zomaar verloren kan gaan. De achterwand is vaak magnetisch en beschrijfbaar met speciale stiften of de achterwand is van kurk. Ideaal in gangen omdat hier veel langs de documenten gelopen wordt.

Magnetische strip of presentatierails

Een magnetische strip of presentatierail neemt minder plaats in beslag op de muur. Informatie is eenvoudig te wisselen en bij meerdere stappen kunnen deze overzichtelijk achter elkaar opgehangen worden.

Ophangtas, documenthouder of magnetische wandhouder

Handige showtassen of documenthouders om de dagelijks benodigde informatie goed zichtbaar op te hangen, zonder dat deze vuil of stoffig wordt. De magnetische variant kan zonder te schroeven op alle metalen ondergronden worden bevestigd.

Kwaliteitscontrolepost

Op het mededelingenbord van de kwaliteitscontrolepost kun je je informatie plaatsen. In de lades kun je hangmappen en gereedschap kwijt. Multifunctioneel!

Veiligheidsborden

Om je instructies extra kracht bij te zetten, gebruik je visuele veiligheidsborden. Bij bijvoorbeeld afvalbakken hang je een instructiebord over welk afval waar moet. Op de afvalbakken zelf plak je vervolgens pictogrammen. Naast de brandblusser hang je een calamiteitenbord met een brandbestrijdingsbord. Bij een instructie over hygiëne past een ‘handen wassen verplicht’ bord. Wanneer je een looproute met tape op de grond hebt geplakt, kun je ter verduidelijking pictogrammen met bijvoorbeeld een gevaarteken, slipgevaar of vloerpictogrammen op de grond plakken. Zo maak je alle instructies en handelingen visueel.

Wij helpen je graag

Wil je graag meer weten over onze handige producten of tips over 5S? Kijk eens op www.manutan.be, onze blog boordevol tips www.manutan.be/blog of bel de helpdesk op 02 – 583 01 01 voor vrijblijvend advies. Lees ook eens ons blogartikel over whiteboards.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 30 november 2018

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels