Dolly’s: zo kies je de juiste voor jouw intern transport!

Slim en efficiënt werken

We hebben het hier niet over het eerst gekloonde schaap ter wereld, maar over een verrijdbaar onderstel om objecten mee te verplaatsen. Een dolly staat ook bekend onder vele andere namen: transporthondje, transportroller, rolwagen of rolplateau. Maar hoe vind je nu een dolly die het beste bij jouw intern transport past? Daar helpen we graag bij, met een paar simpele vragen.

Wat voor soort bedrijf?

Dolly’s zijn op iedere facilitaire afdeling en binnen elk bedrijf een onmisbare hulp. Wat voor soort bedrijf je hebt, maakt voor een dolly vooral een verschil in het soort producten en de werkomgeving.

Wat voor soort producten?

Afhankelijk van het soort producten dat je bedrijf verkoopt, verschilt het draagvermogen, de toepassing en de afwerking van de dolly. Onze dolly’s hebben een draagvermogen tussen de 100 en 1000 kilo. Houd een ruime marge aan bij wat je verwacht te moeten verplaatsen. Of je nu veel werkt met dozen, meubels of palletten: een dolly is er allemaal geschikt voor.

Waar ga je de dolly inzetten?

Ook de werkomgeving is een bepalende factor voor het soort dolly. Ga je bijvoorbeeld de dolly buiten gebruiken? Kies dan voor een aluminium dolly, die goed bestand is tegen alle weersinvloeden. Werk je in een omgeving met krappe ruimtes? Dan is een dolly met wielen in ruitvorm ideaal, omdat deze 360 graden kunnen roteren.

Prijs en merk van de dolly

De belangrijkste afwegingen voor de aankoop van een dolly hebben we nu besproken. De laatste zaken die je moet beslissen liggen op het gebied van prijs en merk. Bij Manutan heb je de keuze uit betrouwbare merken zoals Kongamek, Variofit en Prestar met minimaal 3 jaar garantie. Op dolly’s van ons eigen huismerk, zit maar liefst 10 jaar garantie! Ook qua prijsklasse is er voor elk wat wils verkrijgbaar.

Meer weten?

Nu weet je waar je op moet letten om de dolly te kiezen die het intern transport in jouw magazijn of werkplaats eenvoudiger maakt. Ons volledige assortiment vind je op manutan.be. Wil je nog meer weten? Contacteer dan onze helpdesk. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 3 juli 2019

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels