De week van je collega

Slim en efficiënt werken

Er zijn van die weken dat je je collega’s meer ziet dan je familie of vrienden. Het is daarom van groot belang dat je het naar je zin hebt met je collega’s. Je hoeft natuurlijk niet direct samen op vakantie maar samen wat ondernemen  kan wel bijdragen aan de sfeer, productiviteit en de creativiteit op een afdeling en binnen een organisatie. En het is algemeen bekend dat een goede werksfeer een echte energiegever is voor al het personeel. Omdat het samenwerken het afgelopen jaar enorm  op de proef  gesteld is lanceren wij bij Manutan: De week van je collega.

In deze week staan verbinding en saamhorigheid van collega’s centraal. Elke werkdag van de week staat in het teken van een bepaalde  activiteit die je samen met je collega’s kan oppakken. Hieronder geven wij per dag een korte uitleg en wat tips en tricks om elke dag nog leuker te maken. Zo maak je er samen met je collega’s een extra speciale week van.

Maandag: Geef je collega een compliment dag.

We kennen het allemaal, je vindt al een tijd lang dat die ene collega haar haar zo leuk zit, hem dat nieuwe shirt zo goed staat of gewoon dat die gene zijn/haar werk zo goed doet. Maar wanneer ga je dit zeggen en op wat voor een manier? De maandag is daar de perfecte dag voor, zo begin je de week namelijk lekker positief. Je kan dit natuurlijk gewoon tegen je collega zeggen, maar je kan ook een origineel kaartje schrijven. Of ga nog een stapje verder en geef er wat leuks bij, zo maak je er een soort Collegatijnsdag van. Liever wat minder persoonlijk en direct? Besteed in het algemeen bij de weekstart eens wat extra aandacht aan alle positieve punten van je collega’s.

Dinsdag: Neem je collega in de maling dag.

Bij veel organisaties worden er veel grapjes gemaakt en wordt er eens in de zoveel tijd een collega flink in de maling genomen. Dat is goed voor de sfeer en het moreel bij alle collega’s. Maar buiten 1 april is er geen speciale dag om eens flink de grapjas uit te hangen. Daarom is er op dinsdag een mooie mogelijkheid om jouw collega(‘s) eens extra in het ootje te nemen. Je kan gaan voor de wat standaard grapjes zoals het ontkoppelen van iemands muis tot een uitgebreidere variant en de auto van de directeur compleet inwikkelen. Meer inspiratie nodig? Kijk eens hier.

Woensdag: Maak iets lekkers voor je collega dag.

Breek de week met een lekkere verassing voor je collega(‘s) tijdens de koffiebreak. Iedereen houdt wel van een snoepje, koekje, chocolaatje of een andere lekkernij op zijn tijd. En wat is nou een mooiere dag om eens te genieten van iets lekkers dan midden in de week op de woensdag. En het hoeft natuurlijk niet ongezond te zijn, er zijn ook zat gezonde snacks te bedenken om jou collega(‘s) eens mee te verwennen. Je kan het ook nog uitgebreider doen, verdeel het bijvoorbeeld zo dat iedere collega een ander onderdeel van de lunch maakt. Dat maakt ook meteen middelste lunch van de week extra speciaal.

Donderdag: Daag je collega uit dag.

De donderdag is een echte sport en spel dag, wie kan er bijvoorbeeld de meeste stappen zetten bij de wandeling tijdens de pauze? Wie pakt de meeste zendingen in binnen 20 minuten? Of wie is de collega die het snelste het volgende nummer van de radio weet? Het zijn zomaar een paar voorbeelden hoe jij je collega kan uitdagen. Maar ook het spelen van een bord, kaart of dobbel spel tijdens de pauze is een keer wat anders. En draagt ook zeker bij aan de sfeer onder de collega’s. Wil je nog een stapje verder gaan? Maak er een echte competitie van en beloon aan het einde van de dag de winnaar met een mooie prijs.

Vrijdag: Borrel met je collega dag.

We kunnen de week natuurlijk niet afsluiten zonder een borrel op de vrijdag. Veel bedrijven organiseren elke week al een zogenaamde VrijMiBo en weten al hoe dit bijdraagt aan de werksfeer en motivatie van het personeel. Daarom is een VrijMiBo de perfecte afsluiter voor “de week van je collega” zo kan je naast het werk ook de rest van de week nog eens nabespreken. Bedank bijvoorbeeld nog een collega voor het mooie compliment, lach nog eens hard om de grappen van dinsdag of wrijf het verlies van die ene collega er nog eens extra in. Hebben jullie nou elke week al een VrijMiBo, dan is dit je kans om deze week extra feestelijk af te sluiten. Zorg bijvoorbeeld voor een BBQ, extra luxe hapjes en drankjes of extra activiteiten zoals een karaoke set of photobooth.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 13 oktober 2021

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels