Koopwijzer: kies de kantoormeubelen die bij je passen met Manutan

Kantoorinrichting en magazijninrichting

Kantoorinrichting speelt een essentiële rol, zowel voor het welzijn van je medewerkers als voor het imago dat je bedrijf bij zijn bezoekers uitstraalt. Door meubilair en accessoires te kiezen die tegelijk comfortabel en functioneel zijn en aangepast aan de grootte van de ruimte, draag je bij tot een betere productiviteit in het algemeen. Je kunt het vernieuwen van je kantoormeubelen ook benutten om je MVO-campagne (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) te starten of verder uit te werken. Meubelsoorten, materialen en andere uitdagingen: lees onze koopwijzer en kies de juiste kantoormeubelen voor jouw bedrijf.

Hoe ondersteunt de keuze van kantoormeubilair MVO?

Ongeacht de grootte van je bedrijf, zijn er verschillende aspecten die een rol spelen bij de keuze van je professionele kantoormeubelen. Door de inrichting van je kantoorruimte kun je het MVO-beleid van je bedrijf ondersteunen: verbeter het werkcomfort van je teams en kies milieuvriendelijke producten.

Ergonomie voor gezond werk

Dat comfort essentieel is om ‘goed te werken’ in een professionele omgeving, is geen geheim. Een werkplek die rekening houdt met het welzijn van de gebruiker bestaat naast opbergmeubelen uit minstens een ergonomisch bureau en  een ergonomische stoel.

Ergonomische kantoormeubelen maken een natuurlijke houding mogelijk, zonder de rug of de spieren te belasten. Aangezien elk lichaamstype anders is, bieden ergonomische meubelen de mogelijkheid om de hoogte van een tafelblad, de rugleuning van een stoel of de hoogte van de zitting aan te passen. Door te kiezen voor ergonomische meubelen om de gezondheid en het welzijn van je medewerkers te vrijwaren, garandeer je een optimaal productiviteitsniveau op elke afdeling.

Doordachte inrichting voor harmonie op de werkplek

De inrichting van de kantoorruimten heeft ook een invloed op het welzijn van elke medewerker en bevordert tegelijk ook de teamgeest. Denk bij een individueel kantoor, vergaderzaal of open ruimte aan medewerkers die rondlopen in de kantoorruimtes. De meubels moeten zodanig worden opgesteld dat je er makkelijk kunt door lopen zonder de mensen die aan het werk zijn te storen. Je medewerkers moeten hun bureaustoel kunnen verplaatsen zonder voorbijkomende collega’s te hinderen. Open ruimtes werken ook rustgevend, terwijl rommelige kantoren stress in de hand kunnen werken.

Opbergmeubelen met vaak gebruikte voorraden moeten voor alle gebruikers makkelijk toegankelijk zijn, zodat ze zich zo weinig mogelijk hoeven te verplaatsen. Een opbergkast kun je kwijt in een ruime gang of in een speciale hoek in een open ruimte.

Denk ook aan het creëren van gezellige ruimtes waar je medewerkers elkaar kunnen ontmoeten en informeel met elkaar kunnen praten. Deze ruimtes zijn bijzonder belangrijk in de huidige context van wijdverbreid telewerken, waar de mogelijkheden om menselijke contacten te leggen steeds zeldzamer worden.

Hogere productiviteit door je aan te passen aan nieuwe gebruiken

Bedrijven worden geconfronteerd met ingrijpende veranderingen die hand in hand gaan met de nieuwe manier van werken. Telewerk is de jongste jaren sterk in opmars. Bij Manutan stemmen we ons aanbod af op de nieuwe gewoonten op de werkplek  in bedrijven. Ons Misao-assortiment werd speciaal ontwikkeld voor de inrichting van thuiskantoren in de context van telewerken. Een ruim assortiment van professionele en compacte kantoormeubelen.

Een goed ontworpen werkruimte stelt de gebruiker in staat zich makkelijk te verplaatsen, slim op te bergen en zich comfortabel te voelen. Geïnspireerd door het principe van telewerken zorgen kantoormeubelen (tafels, stoelen en opbergkasten) in bedrijven in kleuren zoals wit en houttinten voor een rustgevende sfeer. Deze kleuren doen denken aan trends in de binnenhuisarchitectuur. De houttinten dragen samen met groene planten bij tot een gevoel van sereniteit.

Betrek je medewerkers in jouw ecologische visie

Door te kiezen voor milieuvriendelijk kantoormeubilair voer je met je bedrijf ook een MVO-beleid. Elke stoel en tafel kan bijdragen tot het versterken van het engagement van je organisatie, maar ook tot het stimuleren van het MVO-bewustzijn van je teams. Het kan daarom een goed idee zijn om intern te communiceren over de voordelen van de nieuwe kantoormeubelen.

In het Manutan-gamma hebben we voorrang gegeven aan een selectie van ecologisch verantwoorde producten:

  • Made in Europe;

  • Fabricage van gerecycleerde materialen;

  • Recycleerbare materialen;

  • Hout uit verantwoordelijk beheerde bossen.

Het gamma kantoormeubelen van Manutan biedt een mix van kwaliteit en comfort

Het gamma meubelen van het merk Manutan, dat het resultaat is van een selectie van producten die door verschillende interne teams zijn getest, is gericht op comfort voor de gebruiker en duurzaamheid. Met een ruim assortiment bureaus, stoelen, vergadertafels en receptiebalies vind je alle producten die je nodig hebt voor een optimale werkruimte tegen de juiste prijs.

Soorten kantoormeubelen

De bureaus bieden verschillende mogelijkheden voor de indeling van de werkruimten. Ze voldoen aan de behoeften, ongeacht het gebruik en de beschikbare ruimte, op kantoor, thuis of in een open ruimte. De ladeblokken, die onder het bureau worden geplaatst, zijn praktische accessoires die makkelijk toegankelijke opbergruimte bieden. Kantoormeubelen omvatten ook vergadertafels, waarvan de afmetingen en de vorm kunnen worden aangepast aan de grootte van de ruimte. Receptietafels worden gebruikt om gebruiksvriendelijke ontvangstruimten te creëren, naast stoelen of zitbanken voor bezoekers. Vergeet niet dat een ontvangstruimte een eerste indruk geeft aan je partners en klanten.

Keuzemogelijkheden die aansluiten bij jouw gewoonten

Professionele bureaus zijn verkrijgbaar in een ergonomische versie, waarbij de hoogte van het tafelblad kan worden aangepast voor een optimale werkhouding van de gebruiker. Er bestaan verschillende modellen compacte bureaus, die bijzonder geschikt zijn voor een home office in het kader van telewerken. Als alternatief voor rechte bureaus bieden hoekbureaus een groter werkoppervlak. Ze zijn geschikt voor professionele gebruikers die op hetzelfde bureau het computergedeelte willen scheiden van het ontvangstgedeelte.

Sommige bureaus hebben een geïntegreerd ladeblok. Het ladeblok, een kleine kast met al dan niet afsluitbare laden, is ook geschikt voor telewerk. Kies een ladeblok met wieltjes om een moduleerbare werkruimte te creëren.

De vergadertafels van Manutan zijn ontworpen om aan de behoeften van de gebruikers te voldoen en om op zoveel mogelijk plaatsen te passen. Er zijn ronde, ovale, rechthoekige en vierkante tafels. Met de modulaire tafelcombinaties kunnen je medewerkers voor verschillende mogelijke opstellingen kiezen. Andere modellen, zoals inklapbare vergadertafels en tafels op wieltjes, kunnen makkelijk van de ene ruimte naar de andere worden verplaatst. Praktische functies zoals verstelbaarheid in de hoogte, geïntegreerde laden en een stopcontactsleuf zijn ontworpen om het dagelijks leven makkelijker te maken.

De receptiebalies, zowel hoge als lage, zijn geïnspireerd op verschillende ontwerpstijlen. Ze geven karakter aan de ontvangstruimte van je bedrijf, de eerste plaats die jouw bezoekers te zien krijgen. Scandinavische stijl, puur, design, massief hout … In het ruime aanbod vind je het model dat het best past bij de identiteit van jouw bedrijf.

Materialen die zich aan hun omgeving aanpassen

De bureaus, ladeblokken, vergadertafels en receptiebalies zijn niet alleen in verschillende uitvoeringen, maar ook in verschillende materialen verkrijgbaar. Elk materiaal heeft zijn sterke punten in termen van slijtvastheid, duurzaamheid en gebruikscomfort. De professionele kantoormeubelmodellen zijn hoofdzakelijk samengesteld uit:

  • melamine gemaakt van houtvezels uit duurzaam beheerde bossen;

  • ABS, resistent en recycleerbaar;

  • massief beuken, esthetisch en sterk;

  • gerecycleerde materialen;

  • glas en metaal, duurzaam en elegant;

  • Bekleding met decoratieve print.

Goed gekozen en goed ontworpen kantoormeubilair kan niet alleen het welzijn van je medewerkers bevorderen, maar ook de goede werking van het hele bedrijf. Neem meteen een kijkje in onze categorie ‘Kantoormeubelen‘ nu je weet wat de belangrijkste aspecten en onderdelen van kantoormeubelen zijn.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 18 augustus 2022

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels