Kantoorkast kiezen? Lees eerst de koopwijzer

Kantoorinrichting en magazijninrichting

Kantoorkasten zijn er in verschillende soorten en maten, hieronder wordt besproken welke dat zijn en waar je op moet letten bij het kiezen, kopen en gebruiken. We hebben onze collega’s van de helpdesk gevraagd wat ze over de kantoorkast kunnen vertellen: “Mensen vragen vaak naar archiefkasten, maar dat is toch niet hetzelfde als de kantoorkast. Een kantoorkast is voorzien van deuren een archiefkast is meestal een open systeem.

De beste kantoorkast kiezen

Bij het kiezen van een kantoorkast moet je op drie dingen letten: het deursysteem, de uitvoering, en de gewenste inhoud. We bespreken ze hieronder:

Vleugeldeurkast Vouwdeurkast Roldeurkast Schuifdeurkast

1. Deursysteem: afhankelijk van de beschikbare ruimte in je kantoor:

  • Met vleugeldeuren:  Gebruik vleugeldeurkasten (of draaideurkasten) als er voldoende ruimte is voor het openen van de deuren. De inhoud van de kast is dan volledig toegankelijk. Kantoorkasten met vleugeldeuren kenmerken zich door een goede prijs-kwaliteitverhouding

  • Met vouwdeuren: Met vouwdeuren heb je volledig toegang tot de inhoud. Deuren komen iets naar buiten maar hebben minder ruimte nodig dan conventionele vleugeldeurkasten.

  • Met roldeuren: Roldeurkasten (of jaloeziekasten) zijn ruimtebesparend omdat de geruisloos lopende deuren in de kast draaien. De inhoud is volledig toegankelijk. De roldeuren met PVC lamellen voldoen aan de brandveiligheidsklasse M1 en zijn daarmee niet ontvlambaar.

  • Met schuifdeuren: Ook schuifdeuren zijn ruimtebesparend  en bieden veel opbergruimte. De inhoud is echter niet voor 100% toegankelijk omdat de stalen schuifdeuren voor de kast lopen.

2. Uitvoering:

  • Kant-en-klaar: in de fabriek gemonteerd en gelast.  Legborden zelf op hoogte te plaatsen.

  • Zelfbouwkasten: makkelijk te vervoeren en ter plaatse te monteren. Met name voor moeilijk te bereiken ruimten.

3. Gewenste inhoud en breedte:

  • 120 cm breed biedt plaats aan 13 orders van 75 mm breed en 100 hangmappen per legbord.

  • 100 cm breed biedt plaats aan 11 orders van 75 mm breed en 80 hangmappen per legbord.

  • 80 cm breed biedt plaats aan 8 orders van 75 mm breed en 60 hangmappen per legbord.

Met bovenstaande informatie heb je een goede indruk van wat er bij het kopen van kantoorkasten komt kijken, klik om het assortiment kantoorkasten op manutan.be te bekijken. Nog vragen? Contacteer onze helpdesk. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 17 september 2019

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels