3 redenen waarom een pallettruck jouw intern transport verbetert

Kantoorinrichting en magazijninrichting

Een palletwagen is een handig hulpmiddel om veilig te tillen en het verplaatsen van zware lasten te vergemakkelijken. In dit artikel geven we je 3 redenen waarom een pallettruck onmisbaar is.

#1 Een palletwagen voor alle doeleinden

Palletwagens zijn voor verschillende soorten industrieën en toepassingen interessant. Het eerste waar je aan denkt zijn omgevingen zoals een magazijn of werkplaats. Maar ook voor de voedings- of farmaceutische industrie en de meubelsector bieden palletwagens hun meerwaarde voor de verplaatsing van goederen. Bij de keuze voor een pallettruck zijn er diverse afwegingen:

  • Draagvermogen

  • Ergonomie

  • Materiaal

  • Toepassing

  • Lengte van de vorken

  • Formaat

  • Soorten wielen

  • Systeem

Op basis van deze keuzemogelijkheden is er altijd wel een palletwagen in het assortiment van Manutan die past bij al je wensen.

TIP: meer aandachtspunten voor de aanschaf van een palletwagen? Bekijk dan onze blog Handpallettrucks: zo kies je de juiste ]

#2 Een pallettruck voor elk horizontaal transport

Naast de bovenstaande afwegingen zijn er in de basis vier verschillende soorten pallettrucks:

Je kunt dus zowel kiezen voor comfortverhogende elektrische hulp of toch wat ouderwetse spierkracht. Kies bij kleine transportafstanden en beperkte lasten voor een handpallettruck, bij grotere afstanden en lasten voor een elektrische palletwagen. Tot slot, maakt een hoogheffende palletwagen het mogelijk om te werken in een goede houding zonder extra lichamelijk belasting.

#3 Een palletwagen bevordert ergonomisch werken

Een palletwagen is niet alleen een handig hulpmiddel voor efficiënt intern transport, het stimuleert ook nog eens ergonomisch werken. Je laat de truck al het zware draagwerk uitvoeren en werkt zelf op de juiste hoogtes. Voor een optimale ergonomie zijn onze palletwagens ingericht met zeer comfortabele dissels, gebruiksvriendelijke heffuncties en verstelbare vorkhoogtes. Zo verklein je de kans op lichamelijke blessures en krijg je ook nog eens letterlijk en figuurlijk meer werk verzet.

Manutan werkt voor je interne transport

Manutan maakt jouw werk zo eenvoudig en efficiënt mogelijk. Ook op het gebied van intern transport bieden we je een breed scala aan producten en oplossingen. Meer weten? Bekijk dan ons intern transport assortiment en lees andere praktische tips op de Manutan blog. Liever een persoonlijk advies? Contacteer vrijblijvend onze helpdesk, we vertellen je graag meer.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 11 juni 2019

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels