Binnenklimaat grootste ergernis werkend België

Ergonomie op de werkvloer

Met de zomer in aantocht profiteren we niet alleen weer van de vele voordelen van mooi weer, we (her)ontdekken ook weer de nadelen die aan dat warme weer kunnen kleven. Het is dan ook niet voor niets dat Belgische werknemers zich aan het binnenklimaat op hun werk storen. Dat blijkt uit onderzoek* van Manutan naar de grootste ergernissen op de werkvloer.

Binnenklimaat grootste ergenins|

Te warm, te koud

Het binnenklimaat blijkt een heikel punt te zijn. Belgische werknemers zijn daarover niet zo tevreden. Te warm, te koud, de airconditioning te hard of te zacht, bijna een kwart van de Belgen (22,5%) stoort zich hieraan. Dit probleem speelt vooral bij medewerkers die op kantoor werken (25%).

Verder worden zaken genoemd als een verkeerde bureauhoogte en een oncomfortabele bureau-/werkstoel, te weinig opbergruimte, onaangepaste verlichting en slechte koffie. In totaal irriteert gemiddeld 65% van de werknemers zich wel eens ergens aan. Gelukkig is 35% nergens ontevreden over op werkgebied.

Het belang van een goed binnenklimaat

Uit bovenstaande percentages blijkt wel het belang van goede klimaatbeheersing. Een kantoor dat lekker koel is bijvoorbeeld, is een fijnere plek om te werken en bevordert ook de prestaties van werknemers. Bij langdurige blootstelling aan warmte (meer dan een uur) vermindert het concentratievermogen. Uit onderzoek is zelfs naar voren gekomen dat hoe meer tevreden men is met het binnenklimaat, hoe beter de productiviteit, wat het belang van goede klimaatbeheersing nogmaals bevestigt.

Recht op verhoogde investeringsaftrek voor energiebesparende investeringen

Wanneer je als onderneming investeert in energiebesparende technieken, kun je recht hebben op verhoogde investeringsaftrek . Met deze regeling kun je tot 13,5% verhoogde aftrek behalen. En niet te vergeten een lagere energierekening! De federale overheid wil met de verhoogde investeringsaftrek duurzaam ondernemen stimuleren. Fiscale aftrek is mogelijk voor investeringen die een forse energiebesparing opleveren. Op de website van het Vlaamse Energieagentschap (VEA) vindt u info over de voorwaarden en de investeringen die in aanmerking komen.

Tafelventilator NAOS  Mobiele airconditioner, lucht/water PAC WE112 - 3000 WDraagbare luchtbevochtiger UH 800E

Manutan helpt je graag

In het assortiment van Manutan vind je verschillende oplossingen voor een goede klimaatbeheersing op de werkplek.  Aantrekkelijk geprijsde ventilatoren, airco’s, luchtverfrissers, luchtbevochtigers en luchtreinigers voor een goed binnenklimaat. Maar ook energiebesparende zonwerende folie, kantoorkoelkasten en frisdranken . Wij helpen je graag om tijdens de zomer prettig en productief te werken. Kijk eens op www.manutan.be, ons blog boordevol tips www.manutan.be/blog of bel de helpdesk op 02-583 01 01 voor een vrijblijvend advies.

*) Onderzoek november 2015 onder 1000 respondenten in verschillende leeftijdscategorieën, werkzaam bij kleine, middelgrote en grote bedrijven in België door Manutan i.s.m. Novio Research.

Volg Manutan op