Lekkere koffie bepaalt in hoge mate werkplezier

Een duurzame werkplek

Een goed kopje koffie draagt substantieel bij aan het werkplezier. Dit blijkt uit onderzoek* van Manutan onder zo’n 1800 werknemers in België en Nederland.

Lekker bakkie

Wie als werkgever zijn personeel een kopje koffie ontzegt, snijdt zichzelf in de vingers; 47% van de Belgische werknemers zegt dat koffie bijdraagt aan hun werkplezier. Nederlandse werknemers kunnen helemaal niet zonder. 64% van onze noorderburen gaat na een ‘lekker bakkie’ met meer plezier aan het werk. In België kan 86% van de ondervraagden een kopje koffie drinken op de werkvloer. De koffie wordt gemiddeld gewaardeerd met een 6,4 op 10. Er wordt soms jaloers gekeken naar Zweedse collega’s die een uitgebreide én verplichte koffie- en bijkletspauze, ‘fika’ genaamd, kennen. Zo’n 40% verwacht dat de productiviteit en de sfeer op de werkvloer door zo’n speciaal moment toeneemt.

Ga voor meer werkplezier

Wil je meer weten over slim pauzeren of hoe jij je werkplezier vergroot? Lees dan ook onze andere blogs over plezierig werken of bel de Manutan helpdesk 02-5830101 voor vrijblijvend advies. We maken jouw werkplek graag leuker!

*) Onderzoek in opdracht van Manutan onder 1804 werknemers, waarvan 906 Belgen.

Volg Manutan op