7 organisatietips voor een bedrijfsdrink

Een duurzame werkplek

Om de productiviteit hoog te houden en te werken in een goede sfeer, is het belangrijk om af en toe te investeren in een leuke gezamenlijke activiteit. Daarmee is de zomer is hét ideale moment om een gezellige zomerdrink, bedrijfs-bbq of een leuk teamuitje te organiseren voor je werknemers. Hieronder vind je een aantal handige tips die je kunnen helpen bij het organiseren van een geslaagde zomerse bedrijfsdrink.

7 organisatietips

 1. Kondig de drink tijdig aan Iedereen heeft het druk en de vrijdag is voor veel mensen de vrije dag. Zorg daarom dat je ver van tevoren de zomerse (buiten)drink aankondigt zodat mensen hiermee rekening kunnen houden in hun planning. Een vrije dag kan dan bijvoorbeeld op tijd gewisseld worden met een andere dag. Want je wil natuurlijk dat zo vele mogelijk collega’s aanwezig kunnen zijn.

 2. Houd rekening met de duur van de drink Een vrijdagmiddagdrink begint meestal rond het einde van de middag en duurt niet langer dan drie uur zodat iedereen die wil ook weer op tijd naar huis kan. Je kunt mensen niet vragen hun hele vrijdagavond op te offeren; ze brengen ten slotte al de hele week door met hun collega’s. Een paar uurtjes is voldoende om gezellig bij te kletsen onder het genot van een hapje en drankje. En langer doorgaan kan natuurlijk altijd op eigen initiatief. Een andere optie om de tijd te kunnen managen is het organiseren van een gezamenlijk bedrijfslunch onder werktijd. Iedereen moet toch wat eten tussen het werk door en deze kan ook mooi in de buitenlucht worden gehouden of zelfs tijdens een wandellunch. En het is een verassende afwisseling voor het standaard broodje kaas van thuis.

 3. **Begin op tijd met de organisatie**

  Berichten

  Als je op tijd begint met plannen en goede afspraken maakt over de uitvoering, dan heb je een kleinere kans op grote missers op de dag zelf! Laat anderen toe om je te helpen, of vraag hen naar ideeën. Bespreek de benodigdheden en maak hier een gedetailleerde lijst van. Bepaal het eten en het drinken (naar aanleiding van het aantal te verwachten collega’s) en verdeel de taken – zoals het aankopen, de afwas en het opruimen – onder enthousiaste collega’s.

 4. Zorg dat er voldoende van alles is Niets is zo vervelend als collega’s met dorst of honger. Zorg daarom voor meer dan voldoende hapjes en koop frisdranken en water ruim in; bij warm weer hebben mensen extra Hydratatie nodig. Zoute hapjes geven je energie maar zorgen ook voor behoefte aan nog meer vocht. Vergeet ook niet voldoende bestek, borden en drinkglazen. Daarnaast zijn klaptafels, statafels, vuilnisbakken en vuilniszakken geen overbodige luxe; deze zaken voorkomen dat het een smerige boel wordt op je terrein. En denk aan koeling…is er gelegenheid de dranken te koelen? Op een warme dag is er natuurlijk niks lekkerder dan een heerlijk koud drankje na een lange werkdag.

 5. Pas op met alcoholische dranken Pas een beetje op met alcohol. Veel collega’s houden ongetwijfeld van een wijntje of een biertje, maar schenk niet teveel (sterke) drank want niemand vindt het leuk om een dronken collega te zien. En daarbij wilt niemand zich achteraf moeten schamen voor aangeschoten gedrag. Houd daarom altijd in je achterhoofd dat zeker in de zomer de alcohol sneller naar je hoofd stijgt door de warmte.

 6. Zorg voor schaduw-, sta- en zitplekken Na een dag hard werken wil je tijdens de drink lekker zitten aan of hangen aan een statafel. Het is vervelend als je wilt zitten en je kunt alleen maar staan. Ook alleen maar zitten terwijl je je benen wilt strekken is geen pretje. Zorg dat iedereen zich comfortabel kan voelen en vergeet niet dat het in de zomer fijn is om schaduw te hebben. Huur of koop dus goede parasols of zorg dat er een tent is die ook bij regen van pas komt.

 7. Leg de procedure vast voor een volgende keer Leg het stappenplan met de to do’s en een checklist voor de benodigdheden vast zodat je de volgende keer kan profiteren van je opgedane kennis. Vraag naar de ervaringen van je collega’s en neem hun tips mee. Samen maak je er toch de leukste tijd van. Vergeet vooral niet de kosten bij te houden!

Manutan helpt je graag

In het assortiment van Manutan vind je verschillende oplossingen die je kunnen helpen bij het organiseren van de perfecte bedrijfsdrink buiten. Denk aan glazen, borden en bestek, frisdranken, klaptafels, statafels, asbakken, vuilnisbakken en vuilniszakken. Je kan natuurlijk ook de helpdesk van Manutan bellen op 02-583 01 01. Onze medewerkers denken graag met je mee en geven vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 16 juni 2022

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels