5 tips voor het onderhoud van elektrisch gereedschap

Een duurzame werkplek

Met goed onderhoud van elektrisch gereedschap zorg je dat dit zo lang en zo optimaal mogelijk meegaat. Dit gaat van schoonmaken en vochtvrij opbergen tot smeren en het op tijd vervangen van kapotte onderdelen. In deze blog geven we je 5 handige tips om het meeste uit je elektrisch gereedschap te halen.

Tip #1: schoonmaken na gebruik

Maak er een gewoonte van om je elektrisch gereedschap direct na gebruik schoon te maken en zo het vuil en stof te verwijderen. Gebruik hiervoor geen zeep en water; een tandenborstel en een zachte doek volstaan vaak al.

Tip #2: bewaren van elektrisch gereedschap

Veel soorten elektrisch gereedschap zijn gevoelig voor roestvorming. Gelukkig is het mogelijk om dit voor een groot deel te voorkomen door het gereedschap op een droge en goed geventileerde plek te bewaren. Bekijk onze blog ‘Opbergtips voor je gereedschap’ voor enkele handige en efficiënte tips voor het opbergen van gereedschap in de werkplaats.

Tip #3: bewegende delen soepel houden

Een druppeltje olie doet wonderen voor de bewegende delen van elektrisch gereedschap. Zo blijft alles soepel werken. Bekijk daarnaast eens het instructieboekje voor belangrijke tips voor het juiste gebruik van machines.

Tip #4: gereedschap scherp houden

Merk je dat een klus meer tijd kost omdat het snijvlak bot is? Gereedschap werkt het beste als deze scherp is. Vooral voor zaagbladen en bepaalde soorten boren is dit belangrijk voor een optimale snijkwaliteit.

Tip #5: vervangen van onderdelen

Een kapot onderdeel? Of een onderdeel dat na verloop van tijd versleten is? Stel reparaties niet uit en voer ze direct uit om grotere problemen te voorkomen.

Meer weten over elektrisch gereedschap?

Met bovenstaande tips profiteer je optimaal van je elektrische gereedschap. Bekijk daarnaast ons uitgebreide assortiment elektrisch gereedschap en lees ook onze andere blogs voor handige tips.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 14 mei 2019

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels