Efficiënte bewegwijzering dankzij markeringen

Afvalbeheer

Bewegwijzering speelt een belangrijke rol in logistieke omgevingen zoals magazijnen en werkplaatsen. Goede wegwijzers en vloermarkering zorgen voor een vlotte circulatie op de werkvloer, van zowel medewerkers als bezoekers. Je kunt er de plekken voor klein rollend materieel zoals heftrucks en transpalletten mee aanduiden en andere duidelijke afbakeningen maken. Bovendien bevordert vloermarkering en andere bewegwijzering de veiligheid op je werkplek en bedrijventerrein. In dit artikel ontdek je hoe je de juiste markeringen voor je werkplek kiest!

In een rechte lijn naar goede bewegwijzering

Voor het aanbrengen van vloermarkeringen bestaat een groot assortiment van lijnspuitbussen. Zorg dat je kiest voor sterk gepigmenteerde verf: die valt het best op en is bestand tegen slecht weer. Je hebt bovendien een uitgebreid kleurenpallet ter beschikking: rood, wit, geel, groen, blauw, … Misschien kun je kiezen voor kleuren die ook terugkomen in de branding van je bedrijf? Laat je verf in elk geval voldoende contrasteren met de ondergrond, anders heeft de markering weinig effect.

Lijnspuitbussen zijn geschikt voor verschillende ondergronden, want je kunt ze gebruiken op asfalt, beton, gras, hout en metaal. Neem zeker ook een kijkje tussen de accessoires voor vloermarkeringen. Zo helpt een handige set met sjablonen om de markeringen netjes en zonder vlekken aan te brengen, terwijl een markeermachine ervoor zorgt dat je je werkplek op een ergonomische manier bewegwijzert. Lijnspuitpistolen laten je dan weer toe om heel verfijnd te werk te gaan. Veiligheidsborden en markeringslint zijn ten slotte een goede aanvulling op de vloermarkeringen.

Markeringen aanbrengen met vloertape

Vloertape of vloerstickers zijn een alternatief voor geverfde lijnen. Bij het kiezen van vloertape is het belangrijk om het type vloer op je werkplek goed te kennen. Op een gecoate vloer kunnen zo goed als alle soorten markeringstape aanhechten. Ook op een betonnen vloer kun je gemakkelijk tape aanbrengen. Op oneffen, grove of poreuze vloeren ondervind je misschien al iets meer moeilijkheden – en dan kies je beter voor verf. Het risico bestaat immers dat de vloerstickers niet goed blijven kleven. Laat je bij twijfels adviseren door een professional.

Ten slotte spelen de hoeveelheid werkverkeer en de vochtigheidsgraad van de omgeving een grote rol. Kies voor tape van hoge kwaliteit als er vaak over de lijnen gereden zal worden. In een vochtige ruimte breng je het best waterbestendige tape aan.

Gouden raad voor het aanbrengen van vloermarkering

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat je vloer spic en span is op het moment dat je de vloermarkeringen aanbrengt. Zowel bij lijnspuitbussen als bij vloertape kunnen vuil en oneffenheden ervoor zorgen dat je niet het gewenste resultaat krijgt. Gebruik remmenreiniger om de vloer te ontvetten en laat de vloer goed drogen. Breng

referentiepunten aan vooraleer je je lijnen trekt. Zo kun je de lijnen mooi recht houden. Rij na het aanbrengen van de vloertape tot slot met een heftruck over de lijn, zodat de tape zich goed kan hechten. Tip: stippellijnen helpen je om tape of verf te besparen!

Manutan helpt je graag

Bekijk ons assortiment voor bewegwijzering en vloermarkeringen in onze webshop, lees onze andere blogs over veiligheid op de werkvloer of neem contact op met onze helpdesk als je nog bijkomende vragen hebt!

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 10 juni 2020

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels