De juiste afvalcontainers en -accessoires voor een georganiseerd afvalbeleid

Afvalbeheer

Afvalbeleid is belangrijk op de werkvloer. Er zijn namelijk veel verschillende afvalstromen die gescheiden én gesorteerd moeten worden. Het is daarbij cruciaal dat je over de juiste afvalcontainers beschikt, en dat je ze eventueel aanvult met de juiste accessoires om de afvalverwerking zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Speciale afvalcontainers

Afhankelijk van het type bedrijf waar je werkt, zijn er verschillende soorten afval. Daarbij gaat het niet altijd gewoon om plastic of papier en daarom is er nood aan speciale afvalcontainers. Zo is het in de voedselindustrie zeer belangrijk om afvalcontainers te voorzien die voldoen aan de HACCP-regels en die dus speciaal voorzien zijn op voedselafval. Ook in de zorgsector is hygiëne belangrijk.  Containers die goed afsluiten en opengaan met een pedaal zijn daar onmisbaar. In bedrijven die met ontvlambaar en brandgevaarlijk materiaal werken, kunnen vuurbestendige en vlamdovende afvalbakken dan weer niet ontbreken. Hebben jullie vaak erg specifiek afval, waar jullie geen blijf mee weten? Dan is er vast wel een afvalbak voorhanden. Zo bestaan er afvalbakken speciaal voor TL-buizen, batterijen of accu’s en zelfs luieremmers. Die laatste kan bijvoorbeeld niet ontbreken in een kinderdagverblijf. Ook zwaar en omvangrijk afval kan eenvoudig verwerkt worden met behulp van grote containers of kiepcontainers. Tot slot kan het nog handig zijn om asafvalbakken te voorzien aan de ingang van het bedrijf, zodat sigarettenpeuken niet op de grond eindigen.

Afval altijd in de juiste container

Zelfs als je de juiste containers voorziet zodat alle afval juist verwerkt kan worden, is het niet altijd eenvoudig om te weten wat er nu precies waar in moet. Label de containers daarom duidelijk met stickers om aan te duiden welk afval er al dan niet in mag. Ook een signalisatieplaat met duidelijke instructies kan hierbij helpen.

Je afval makkelijk vervoeren

Zit het afval in de juiste container? Check! Daarna moet het afval nog vervoerd worden naar de ophaal- of verwerkingsplek. Alleen is het niet altijd eenvoudig om het afval te verplaatsen. Gelukkig zijn er hulpmiddelen. Zo kunnen kleinere containers verplaatst worden met een containerkar, een mobiel onderstel of een trolley. Bij grotere, zware containers is het sowieso handig als er wielen onder staan.

Meer weten over afvalbeleid? Lees onze blogs over afval scheiden en sorteren of bekijk het overzicht van onze producten

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 6 februari 2020

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels