Koopwijzer: kies de juiste kasten en opbergmeubelen met Manutan

Kantoorinrichting en magazijninrichting

Hoe kies je opbergmeubelen voor je onderneming? De arbeidsmarkt ondergaat grondige wijzigingen maar er zijn veel oplossingen beschikbaar om je aan de nieuwe gebruiken aan te passen. Volg de stappen om je keuzecriteria en je prioriteiten vast te leggen, zodat je kasten en ander meubilair kunt kiezen tegen prijzen die passen binnen je budget. We stellen je ook de voordelen van het Manutan-assortiment voor, speciaal ontworpen om te voldoen aan de beperkingen van werkplekken, in elke bedrijfssector.

Welke stappen moet je zetten om je werkruimten met de juiste meubelen uit te rusten?

Wanneer een onderneming opbergkasten voor haar kantoren kiest, moet ze rekening houden met meerdere factoren, zowel tijdens de installatie als bij de aanpassing aan de evoluerende behoeften. Als beslissingsbevoegd persoon volg je best een geschikt proces om een aangename en veilige werkruimte voor je medewerkers te creëren.

De juiste materialen kiezen voor de locatie

Metaal is een stevig materiaal, dat meer bepaald wordt gebruikt bij de productie van gepantserde kasten. Een metalen kast is bestand tegen accidentele schokken, die zich kunnen voordoen op bijvoorbeeld plaatsen waar transportvoertuigen langsrijden. De gepantserde kasten garanderen een grote veiligheid voor gevoelige documenten en voorwerpen.

Hout helpt om een werkomgeving warmer te maken. Dit materiaal wordt vooral gebruikt voor de meubelen in ruimten waar publiek toegelaten is en in gemeenschappelijke zalen. Het is ook geschikt voor kantoren en helpt daar een klimaat te scheppen dat doet denken aan de binnenhuisinrichting van een woning.

Kunststof, dat heel vaak wordt gebruikt bij de productie van professionele opbergmeubelen, is zowel stevig als duurzaam. Kunststof opbergkasten kunnen aan tal van locaties worden aangepast: kantoor, opslagruimte enz.

Heel wat fabrikanten die de nodige aandacht schenken aan de milieu-impact van hun artikelen, produceren ‘green’ meubilair en geven daarbij de voorkeur aan kunststoffen en gerecycleerde metalen. Dat is ook zo voor Manutan. We bieden een ruim assortiment opbergmeubelen in gerecycleerd materiaal aan.

Elk materiaal biedt technische en esthetische voordelen. Bij je keuze zul je ook rekening houden met hun prijs. Leg prioriteiten vast om beter een prijslimiet te bepalen voor je toekomstige kantoormeubelen.

Zich aan de beschikbare ruimte aanpassen

De inrichting van een ruimte wordt bepaald door de beschikbare ruimte en de functie ervan. Win in de eerste plaats inlichtingen in over de afmetingen van de lokalen en van de bestaande meubelen in cm. Vergeet ook niet om de afmetingen van de deuropeningen te noteren, zodat je zeker weet dat je de meubelen kunt binnenbrengen.

De inrichting moet ook aan de nieuwe gebruiksdoeleinden van de kantoren zijn aangepast. Een open ruimte bijvoorbeeld wordt op een luchtige manier ingericht, zodat het verkeer zo vlot mogelijk kan verlopen. De opbergkasten voor de gemeenschappelijke benodigdheden moeten vlot bereikbaar zijn en mogen personen in de buurt niet hinderen.

Om zoveel mogelijk vloeroppervlakte vrij te houden, geeft men de voorkeur aan hoge kasten. Lage kasten met deuren of met laden hebben twee functies. Je kunt er materieel en benodigdheden in bewaren en gelijktijdig de mogelijkheid behouden om er voorwerpen op te leggen, die een decoratieve rol kunnen spelen of die vaak worden gebruikt.

Ook de keuze van het type deuren van een kast is belangrijk. Er moet een voldoende grote vrije ruimte worden voorzien, zodat een kast met klassieke deuren gemakkelijk kan worden geopend en gesloten. Met andere alternatieven, zoals schuifdeuren of gordijnen, kan de ruimte nog worden geoptimaliseerd.

De aard van de te bewaren benodigdheden bepalen

Bespreek met je medewerkers wat er in de kasten moeten worden bewaard. Zo verzamel je kostbare informatie waarmee je onmisbare opties voor de opbergkasten kunt selecteren:

  • Omwille van de vertrouwelijkheid moeten gevoelige documenten worden bewaard in meubelen met een slot, een code of een hangslot;

  • Je moet ook het volume van de opgeslagen producten kennen om de diepte van de meubelen te bepalen;

  • In kasten met deuren die 180° opengaan, kunnen omvangrijke voorwerpen gemakkelijk worden gehanteerd;

  • De telescopische chassis werden speciaal ontworpen voor het opbergen van hangmappen;

  • De legplanken voor de kasten hebben een maximaal draagvermogen, dat moet worden gerespecteerd.

Het nodige opbergvolume kennen

Zowel bij een verhuizing als bij een eerste installatie kan het moeilijk zijn om de afmetingen van de benodigdheden juist in te schatten. Neem daarom de nodige tijd om de toekomstige gebruikers van de opbergoplossingen te raadplegen, zodat je een duidelijk zicht krijgt op de volumes die moeten worden opgeslagen om hun werkomstandigheden te optimaliseren.

Als je werkt in een organisatie waar de dossiers in hoge mate zijn gedematerialiseerd, moet je er wel rekening mee houden dat er nog altijd om wettelijke redenen papieren documenten moeten worden bijgehouden.

Wees ten slotte slim en zoek naar back-upoplossingen wanneer het de bedoeling is om de inrichting van de lokalen regelmatig te veranderen. De bijzettafel, de ideale aanvulling van de opbergkast, is een functionele opbergoplossing die beschikbaar is in meerdere meubeluitvoeringen met als doel om het leven in de ruimte gemakkelijker te maken. Op wieltjes, met rekken, met laden of met manden – een bijzettafel is een waardevolle oplossing voor het leven op kantoor.

Je professionele ruimten goed organiseren met het assortiment opbergoplossingen van Manutan

Manutan heeft een reeks opbergoplossingen ontwikkeld die speciaal zijn aangepast aan de professionele omgeving en de veranderingen daarin.  Zijn assortiment opbergkasten, bibliotheekkasten en bijzettafels speelt in op de behoeften van uiteenlopende economische sectoren.

De opbergkasten

De opbergkasten beantwoorden aan de problematiek van de inrichting van bedrijfslokalen en zijn in meerdere modellen verkrijgbaar. Die verscheidenheid biedt een ruime keuze aan afmetingen, prijzen, sluitsystemen, materialen en montagesystemen.

De kasten kunnen in twee grote categorieën worden ingedeeld: hoog (gemiddeld 195 cm hoog) of laag (gemiddeld 75 cm hoog). De hoge kasten zijn verkrijgbaar in breedten van 92,5 cm, 100 cm, 120 cm en 160 cm in het geval van het extra brede model.

Naast de klassieke klapdeuren zijn er de gordijndeuren, die de meubelen op een esthetische manier afsluiten. Kasten met gordijndeuren kunnen ook als bibliotheekkasten worden gebruikt, waarbij de deuren open blijven staan. De hierboven vermelde gordijndeuren en schuifdeuren ten slotte zijn ruimtebesparend in vergelijking met kasten met draaideuren. Schuifdeuren hebben wel het nadeel dat ze niet de mogelijkheid bieden om het meubel volledig open te zetten – in tegenstelling tot draaideuren of gordijndeuren.

Bij Manutan zijn de opbergkasten in meerdere materialen en kleuren verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit verschillende houtkleuren, die op de huidige trends inspelen. Je kunt ook kiezen voor een strakke stijl met glazen deuren.

Deze kasten zijn verkrijgbaar met twee structuurtypes. De monobloc opbergkast, die volledig van metaal is gemaakt, blijft stevig en stabiel. Ze is bestand tegen zware lasten en is geschikt voor gebruik in elke soort omgeving. Ze wordt ook gemonteerd geleverd. Neem daarom de afmetingen van de deurlijsten in cm voordat je dit soort kasten bestelt. Demonteerbare kasten worden dan weer in een kit geleverd. Ze zijn van metaal, hout of kunststof en moeten ter plaatse in elkaar worden gezet. Dit soort meubelen kan gemakkelijk worden verplaatst, ongeacht de breedte van de deuropeningen van je lokalen.

De bibliotheekkasten

Bibliotheekkasten behoren tot de tijdloze meubelen in de categorie kantoormeubelen. De bibliotheekkast met draaideuren combineert gemakkelijk bereikbare legplanken in het bovenste gedeelte en draaideuren in het onderste gedeelte. Deze deuren houden bepaalde documenten uit het zicht van de bezoekers en kunnen dankzij een geïntegreerde grendel zelfs worden afgesloten.

De bibliotheekkast is ook verkrijgbaar in een laag model, met een hoogte van 72 cm. De lage bibliotheekkast biedt een rechtstreeks zicht op de inhoud en doet dienst als bijzettafel met een werkblad van 80 cm breed en 46 cm diep. Dit werkblad is ideaal voor bijvoorbeeld de installatie van een printer. Dit model kan gemakkelijk tot een lage kast worden omgevormd door draaideuren toe te voegen.

De vierkante opbergmodule van 80 cm breed en 80 cm hoog met twee laden biedt heel wat aanpassingsmogelijkheden. De module kan zowel op de vloer worden opgesteld als aan een muur worden opgehangen.

Deze kleine kantoormeubelen met rekken en laden, met of zonder deuren, vast of op wieltjes zijn perfect geschikt voor telewerk. Manutan heeft immers een assortiment producten ontwikkeld met afmetingen en prijzen die inspelen op de behoeften van een home office.

De accessoires voor opbergmeubelen

Wanneer de behoeften van de gebruikers evolueren, kunnen de kasten en de opbergmeubelen met accessoires worden uitgebreid. Zo is het mogelijk om rekken toe te voegen of om een sluitsysteem te wijzigen. De accessoires zijn in uiteenlopende prijsklassen en materialen verkrijgbaar. Neem zeker de maten van je meubelen in cm voordat je ze met accessoires uitrust.

Manutan, een geëngageerd merk

Manutan besteedt bij elk product een bijzondere aandacht aan de ecologische verantwoordelijkheid – dit geldt niet alleen voor de meubelen zelf, maar ook voor de aangeboden accessoires. De opbergkasten en de kantoormeubelen van het merk Manutan worden zo geselecteerd dat ze aan zoveel mogelijk verantwoordelijke criteria beantwoorden:

  • Gerecycleerde en/of recycleerbare verpakkingen;

  • Gerecycleerde en/of recycleerbare materialen;

  • Hout uit verantwoordelijk beheerde bossen;

  • Producten die bij voorkeur in Europa zijn geproduceerd.

Die producten worden zorgvuldig geselecteerd en onderworpen aan strenge tests, zodat een optimale kwaliteit kan worden gewaarborgd. De producten worden door de teams van Manutan op korte, middellange en lange termijn getest. Tot slot verbinden wij ons ertoe om onze producten tegen eerlijke prijzen aan te bieden, op basis van de kwaliteit en de duurzaamheid van onze meubelen.

Door te kiezen voor opbergmeubilair dat aan de behoeften van je medewerkers en hun omgeving is aangepast, kapitaliseer je op Well-working, de bron van productiviteit van je onderneming. Ontdek onze categorie Kasten en opbergmeubelen om toegang te krijgen tot ons ruime aanbod opbergoplossingen.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 17 augustus 2022

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels