Is jouw recreatieterrein klaar voor het hoogseizoen?

Slim en efficiënt werken

Ben jij verantwoordelijk voor de aankopen voor een vakantiepark, camping, speeltuin, festivalterrein, buitenzwembad of een ander soort recreatieterrein? Ga goed voorbereid het belangrijkste seizoen in en shop bij Manutan alles wat je nodig hebt voor de inrichting, het onderhoud en de veiligheid van jouw terrein.

Inrichting 

Bij de inrichting van een recreatieterrein komt ontzettend veel kijken. Je wil natuurlijk dat het bezoekers aan niets ontbreekt en dat aan alle faciliteiten gedacht is. Misschien wel het meest voor de hand liggend: buitenmeubilair. Bankjes, picknicktafels, tafels en stoelen om een terras mee te vormen, parasols en terrasverwarmers zijn hierbij onmisbaar.  

Maar denk ook aan de praktische zaken, zoals afdakjes, (overkapte) fietsenstallingen en kluisjes. Dit zijn de aspecten die een bezoek aan het recreatieterrein een stuk makkelijker maken. Zorg daarnaast voor voldoende afvalvoorzieningen zodat mensen gestimuleerd worden hun afval netjes weg te gooien. Wil je het helemaal verantwoord aanpakken, ga voor verschillende prullenbakken (aangegeven met kleuren en iconen) om afval goed te scheiden. En vindt er bij jullie regelmatig iets van entertainment plaats? Dan is een tent en podiumelementen handig om in huis te hebben. 

Voor de finishing touch van je terrein kun je het geheel opvrolijken met bloembakken. Ook die vind je bij ons in een breed scala aan vormen, kleuren en formaten. Met het juiste tuingereedschap en sproeiers heb je alles in huis voor het onderhoud van al het groen.  

Wist je dat het projectteam van Manutan je helemaal kan ontzorgen bij het inrichten van je buitenterrein? Laat je verrassen door de creativiteit én het oplossingsvermogen van onze specialisten en ga voor een persoonlijk advies of een compleet ingericht terrein op maat. Niets is ons te gek! En ben je op zoek naar items die niet binnen ons vaste assortiment vallen, dan proberen we die speciaal voor jou te zoeken zodat het complete plaatje wordt zoals jij het wil.  

Horecabenodigdheden 

De kans is groot dat zich een horecagelegenheid bevindt op jouw recreatieterrein. Ook daarvoor kun je bij ons alles aankopen. Zoals gezegd kun je met de producten uit ons assortiment aan de slag met het creëren van een terras, zoals tafels, stoelen en terrasverwarmers. Daarnaast bieden wij vrijwel alles voor een complete keukenuitrusting; van keukenmeubilair en koelapparatuur tot kleine apparaten (denk aan een friteuse, blender of oven) en benodigdheden als pannen en tafelgerei. Schaf je bij ons professionele theedoeken en schorten aan, dan is het wellicht een goed idee om er direct een wasmachine en droger bij te bestellen, zodat je het reinigen ervan niet hoeft uit te besteden.  

Onderhoud 

Bij een (buiten)terrein komt veel onderhoud kijken. Gelukkig vind je bij ons in een handomdraai alles wat je nodig hebt. Voor de schoonmaakploeg kun je bij ons een complete uitgeruste schoonmaakkar aanschaffen. Voeg hier nog de juiste schoonmaakmiddelen en accessoires als een bezem en stofzuiger aan toe, en je bent volledig voorzien. Ga je aan de slag met de schoonmaak van het buitenterrein? Dan is een hogedrukreiniger onmisbaar. Meer weten over hoe je je terrein lenteklaar maakt? Lees dan de blogs die we hier over schreven!  

Veiligheid & hygiëne 

Er zijn diverse aspecten waar je rekening moet houden als het aankomt op veiligheid en hygiëne op je recreatieterrein. Dit is natuurlijk zeer afhankelijk van wat je aanbiedt: een terrein met een buitenzwembad heeft andere vereisten dan bijvoorbeeld een camping. Zijn er diverse verkeersstromen van zowel auto’s als voetgangers op je terrein? Dan is het belangrijk de juiste verkeers-en veiligheidsborden aan te schaffen. En denk ook aan verkeersdrempels die het langzaam rijden van voertuigen stimuleren.  

Is er een zwembad of waterspeeltuin op jouw terrein aanwezig? Dan is het raadzaam om roostermatten en/of anti-slipmatten aan te schaffen om de veiligheid van jouw bezoekers te waarborgen, zeker als het ook om kinderen gaat.  

Dan hebben we nog de persoonlijke veiligheid en hygiëne. Rust je toiletten uit met de juiste benodigdheden, zoals zeep– en handdoekdispensers, en zorg er zeker in het hoogseizoen voor dat het sanitair regelmatig schoongemaakt wordt. Ook onmisbaar: voldoende EHBO dozen verspreid over het terrein. Er zijn hiervoor geen officiële richtlijnen, maar vaak wordt de 30-seconden regel gehanteerd: de koffer moet binnen 30 seconden gebruikt kunnen worden. Zorg ervoor dat ze goed zichtbaar (liefst op ooghoogte) geplaatst worden en dat medewerkers op de hoogte zijn van de locatie ervan. Een AED (defibrillator) is overigens niet verplicht, maar we raden je zeker aan er minimaal één in huis te halen voor noodgevallen.   

Als laatste kunnen we je nog aanbevelen te investeren in een passend alarmsysteem. Bolcamera’s, infrarood barrières of bewegingssensoren; wij kunnen je indien gewenst adviseren wat het beste bij jouw situatie past, zodat je terrein, de mensen én de spullen veilig zijn.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 13 april 2022

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels