7 redenen waarom je moet fietsen naar je werk!

Een duurzame werkplek

Je hoort of leest het zo vaak: fietsen (naar het werk) is gezond. Daarbij denk je misschien al snel aan je conditie en je gewicht.  Onderzoek van de Nederlandse kennisorganisatie TNO* heeft echter uitgewezen dat fietsen op nog veel meer vlakken gezond voor je is én voor je omgeving. Woon je op fietsafstand van het werk, maar kom je toch altijd met de bus of de auto? Wij presenteren je  7 onweerlegbare redenen om je te laten zien dat fietsen naar je werk de enige optie is! Regel na het lezen van dit artikel – als je dit nog niet hebt gedaan – meteen een fiets via je werkgever!

7 onweerlegbare redenen om te fietsen naar je werk

 1. Als je regelmatig fietst ben je even fit als tien jaar jongere collega’s
  Regelmatig fietsen naar het werk verhoogt de fitheid met gemiddeld 13%. Dit is vergelijkbaar met het effect van regelmatig sporten (bijvoorbeeld 1-2 keer per week fitnessen).
 2. Als je regelmatig naar je werk fietst mag je wel die snack uit de kantine
  Fietsen is een goede manier om overgewicht te voorkomen, want bij een relatief lage intensiteit en lange duur levert het een groot vetverbruik op. Dagelijks 30 minuten fietsen op een gemiddeld tempo van 18 km/u levert 150 kcal extra verbruik op (boven stilzitten), ofwel je verbrandt daarmee bijvoorbeeld de kilocalorieën van een snack. Pure winst dus; helemaal als je die snack toch maar laat liggen.
 3. Regelmatig fietsen naar je werk geeft je een goed gevoel
  Fietsen heeft aantoonbare fysiologische effecten op stress en depressie. Als je fiets maak je de hormonen endorfine en serotonine aan, die je met antidepressiva ook aanmaakt. Met fietsen is dit echter een natuurlijk proces zonder bijwerkingen. Fietsen geeft je dus een lekker gevoel!
 4. Fietsen beschermt je tegen ziektes
  Door regelmatig te fietsen vermindert de kans op verschillende ziekten, zoals hart- en vaatziekten en borstkanker, en neemt de kans op vroegtijdig overlijden af met bijna 40%.
 5. Fietsen is makkelijk
  De fietsinfrastructuur en -cultuur verbetert steeds in ons land en met de fiets kun je meestal parkeren voor de deur. Daarnaast heb je met fietsen je reistijd zelf in de hand omdat je niet in de file staat. Bovendien heb je weinig kans op blessures.
 6. Fietsen is voordelig
  Fietsen naar je werk is een goedkope manier van transport; het is goedkoper dan met de bus of met de auto. De kosten van het fietsen zijn erg afhankelijk van het soort fiets; een elektrische fiets is duurder in onderhoud en die kost meer energie omdat de accu opgeladen dient te worden. Fietsen kan je daarnaast zorgkosten besparen en  als je iedere dag naar je werk fietst is een abonnement bij de sportclub wellicht helemaal niet nodig! Bovendien maak je nog kans om van je werkgever een fietsvergoeding te krijgen.  Sportieve werknemers kunnen zo een mooi extraatje bij elkaar fietsen.
 7. Je kan een fiets regelen via je werk
  Je werkgever is misschien zo begaan met je gezondheid dat hij je een bedrijfsfiets ter beschikking stelt. Een voordeel in natura dat niet belast wordt. En zelfs als je een bedrijfsfiets hebt, kan je een fietsvergoeding krijgen. Alleen maar voordelen dus!

Fietsenstalling Fietsenrek

Manutan helpt je graag

Als je op de fiets naar ’t werk gaat wil je ‘m natuurlijk ook droog en veilig stallen. In het assortiment van Manutan vind je verschillende oplossingen voor overkapte fietsenstallingen en fietsenrekken. Je kan natuurlijk ook de helpdesk van Manutan bellen op 02-583 01 01. Onze medewerkers denken graag met je mee en geven vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

Volg Manutan op