Bedrijfsparking aanleggen? Ga voor efficiënt en veilig!

Veiligheid en hygiëne op de werkvloer

Een bedrijfsparking is geen detail. Je wilt natuurlijk vermijden dat je medewerkers gefrustreerd aan hun werkdag moeten beginnen omdat ze een eeuwigheid naar een plekje moesten zoeken om hun auto kwijt te raken. Of omdat de fietsers elke ochtend hun leven riskeren wanneer ze het onveilige parkeerterrein oprijden. Je merkt het al: de inrichting van een bedrijfsparking is even belangrijk als die van de werkplek zelf, al wordt er vaak minder aandacht aan geschonken. Ontdek onze tips!

Bedrijfsparking: zo hou je het veilig

Denk je bij een bedrijfsparking aan louter zwart asfalt met witte lijnen? Zo eenvoudig is het niet. Hoewel markering en signalisatie cruciaal zijn, is er heel wat méér nodig om er echt een veilige en efficiënte plek van te maken. Om te beginnen hoeft niet iedereen tussen de auto’s van medewerkers te kunnen rondneuzen. Toegangscontrole is vandaag de dag eerder de regel dan de uitzondering, en daarbij kunnen slagbomen voor auto’s en draaikruizen voor voetgangers soelaas bieden, gekoppeld aan gepersonaliseerde badge. Daarnaast is bewaking geen overbodige luxe om inbraken en vandalisme te vermijden.

De veiligheid kun je verhogen met behulp van onder meer verkeersdrempels die het lastig maken om de toegelaten snelheid van 30 km/uur te overschrijden. Die maximumsnelheid geef je aan met verkeersborden, maar daarnaast komen zulke borden van pas om onder meer oversteeksituaties te verduidelijken. Ook helpen pijlen en wachtstroken om veilig te laden en lossen – én het rendement te verhogen, omdat elke chauffeur meteen weet waar hij moet zijn. Tot slot zijn parkeerbeugels dan weer een handige manier om te vermijden dat gereserveerde plaatsen toch ingepalmd worden.

Deze accessoires mogen niet ontbreken op je parkeerterrein

Je wilt natuurlijk niet dat bezoekers en werknemers over een besmeurd parkeerterrein naar de onthaalbalie moeten wandelen. Voorkom dat afval op de grond belandt door voldoende vuilbakken te voorzien. Denk ook aan de rokers. Voorzie een rookruimte – niet pal aan de ingang – met een afdak en voldoende asbakken, zodat het netjes blijft. En wat dacht je van picknicktafels om medewerkers buiten van hun lunch te laten genieten?

Vergeet de fietsers niet!

Steeds meer mensen komen met de fiets werken, en die positieve trend vraagt om aangepaste voorzieningen. Fietsenrekken bestaan in allerlei soorten en maten – van individuele fietssteunen tot grote rekken – maar je kunt evengoed voor een compleet ingerichte, overdekte fietsenstalling op maat kiezen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze helpdesk-medewerkers denken graag met je mee!

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 29 april 2020

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels